Зібралися прати постіль, а під рукою не виявилося кондиціонеру? Не біда: пом’якшувач можна зробити власноруч

Після денної втоми хочеться перепочити на м'якій постелі. Задля пом'якшення білизни господині зазвичай застосовують під час прання спеціальний засіб - кондиціонер. В принципі його необов'язково купувати. Краще приготувати самостійно із доступних інгредієнтів.

Кондиціонер для білизни не лише покращує якість постільної тканини. Він ще й надає білизні легкого приємного аромату. Тому для приготування пом’якшувального засобу знадобиться будь-яка ефірна олія. Запах обирайте на власний смак.

Можна навіть уявити себе парфумером й змішати 2-3 різних видів. З’єднувати більше запахів не рекомендується, оскільки кінцевий аромат у композиції може вийти непередбачуваним.

Саморобний пом’якшувач на основі солі

Звичайна чи морська сіль замінить магазинний кондиціонер

Ще знадобиться сіль. Можна брати 3 ст.лож. звичайної кухонної чи замінити на морську. Це не має суттєвої різниці. Сіль додається у склянку води, яку попередньо закип’ятіть й остудіть до теплої. Коли сіль розчиниться у воді, додайте 10 крапель ефірної олії. От і все – кондиціонер готовий.

Завантажте у пральну машину білизну. У відсік для порошку насипте порошок для прання. У відділення для кондиціонера залийте 2 ч.лож. щойно зробленого засобу. Тепер можна вмикати апарат.

Залишки засобу перелийте зі склянки в слоїк із кришкою і відправте на зберігання до наступного прання. Перед тим як використовувати його вдруге, струсіть баночку.

Содовий кондиціонер

Харчова сода теж стане у пригоді

Без харчової соди у хазяйстві ніяк не обійтися. Ось і під час прання її можна застосовувати. У літрі води розчиніть 140 мл оцту, після чого всипте 0,5 скл. соди. Після проходження усіх реакцій додайте 30 крапель ефірної олії. Для одної порції речей знадобиться 200 мл отриманого кондиціонера. Застосовується пом’якшувальний засіб, як описано у першому рецепті.

Нові статті

Схожі статті

Стала другою матірʼю: чоловік Руслани Писанки Ігор Ісаков показав сина, якого вона виховувала, як рідного

Чоловік Руслани Писанки Ігор Ісаков, з яким вона прожила в законному шлюбі 10 років, до самої своєї смерті – має сина від першого шлюбу. Він розповів, як Руслана ставилась до хлопця.

Не холостяк, як думають всі: 50-річний Олексій Суханов розповів, хто є його обраницею і чим вона займається

Ведучий Олексій Суханов був одружений, але розлучився понад 8 років тому, незважаючи на це чоловік вже знайшов нову обраницю - хто вона така та як виглядає?

“Мої діти вдома”: Марічка Падалко не стримала емоцій від зустрічі з молодшою донькою, яку не бачила 1.5 роки

Телеведуча Марічка Падалко поділилась у соцмережах емоціями з приводу повернення додому молодшої доньки Катрусі. Дівчина не була вдома 1.5 роки і за цей час встигла наздогнати зіркову маму у зрості.

Закуска на всі випадки життя: як приготувати кабачки по-корейськи – розлетиться за 10 хвилин з вашого столу

Нереально смачна закуска на будь-яку пору року з простих інгредієнтів - ви будете в захваті: як приготувати кабачки по-корейськи. Покроковий рецепт.