Тричі плюнути через ліве плече – не є ознакою неввічливості: таким чином людина блокує негативний посил

Багато хто з нас, аби не зурочити, тричі плює через ліве плече. Та чи можемо ми пояснити напевно, чому так робимо? Виявляється, подібна звичка йде з глибин стародавніх народних вірувань.

Багато хто з нас несвідомо за певних обставин повертає голову вліво, промовляючи: “Тьху, тьху, тьху, хоч би не зурочити!” і удає, що тричі плюється.

Плювання через ліве плече сучасній молоді може видатися якоюсь дикою звичкою. Але так робили наші далекі предки, свято вірячи, що подібний жест обов’язково допоможе відвернути лихо. А ще подібне робилося задля очищення.

Сплюнувши тричі через ліве плече, убезпечите себе від негативу

Трикратне плювання у давнину виконувало роль захисної функції. Українці свято вірили, що вода здатна захистити й попередити будь-які негативні наслідки. А слина – це та ж вода, тому й треба було очищатися, плюючись. Таким чином за допомогою слини можна було запобігти негативній дії поганих слів, сказаних у ваш бік, чи спрямованої негативної енергетики.

Плювати слід обов’язково тричі і через ліве плече. Здавна вважалося, що на правому плечі людини перебуває добрий янгол, а на лівому – злий чорт. Тому й слід плювати в його бік, щоб убезпечити себе від спокуси, яку він нашіптує на вухо.

Так потрібно робити, щоб не зурочили

Українці завжди побоювалися, що їх виділеннями можуть скористатися недобрі сили. Мова не лише про слину, але й про кров, піт, екскременти. Саме через них можна було легко навести хворобу на людину. Навіть сліди, залишені на піску, відьми могли використати у своїх наговорах, а на дівчат навести причину через менструальні виділення.

Тож, плюючи через ліве плече, ви блокуєте дію злих сил і не даєте можливості їм зробити щось погане стосовно вас. Якщо хтось і захоче зурочити, то в нього нічого не вийде. На сторожі постане добрий янгол-охоронець, який не дасть можливості нашкодити вам.

Нові статті

Схожі статті

“Для мене це табу”: 38-річна Злата Огнєвіч розповіла, що була в стосунках з одруженим чоловіком – подробиці

Співачці Златі Огнєвіч не дуже щастить у коханні навіть після шоу "Холостячка". Нещодавно зірка розповіла, що одним із її романів був із одруженим чоловіком - що відомо?

“Я була залежна від нього”: 35-річна Ксенія Мішина розповіла, якими були її стосунки з першим чоловіком

Ксенія Мішина має сина Платона, якого народила від свого першого коханого, але стосунки були не тривалими та вони розійшлись. Що відомо про першого чоловіка акторки?

Був тричі одружений та має 7 дітей: Дмитро Гордон розповів, як познайомився з дружиною Олесею Бацман

Дмитро Гордон тричі був одружений та має 7 дітей від різних шлюбів, але незважаючи на це він знайшов ту саму Олесю Бацман, з якою понад 12 років разом - як познайомилось подружжя?

Дивна блузка, беретик і яскравий макіяж: Андрій Данилко показав, як змінювався образ Вєрки Сердючки з 90-тих

Вєрка Сердючка здобула шалену популярність завдяки своєму комічному образу, який одразу підкорив публіку, але що змінились з часів 90-тих років?