Якщо правильно поводитися з холодильником, удасться знизити плату за комуналку: економимо електроенергію

Те, що електроенергію слід економити, всі ми з вами добре усвідомили під час осінньо-зимових блекаутів. Нині ситуація налагодилася в більшості регіонів, але заощадливість ніколи не завадить. Як використовувати холодильник, щоб платити за світло значно менше?

Цей білий ящик на кухні працює цілодобово. Уявити собі життя без охолодження і замороження продуктів сьогодні неможливо. Вимикати прилад заради економії електроенергії недоцільно. А от переглянути певні власні звички під силу кожному.

Не відчиняйте дверцята часто

Пригадайте, скільки разів ви відчиняли двері холодильника, довго розглядали вміст і нічого не брали? За кілька хвилин пригадували, що вам потрібно, і знову прочиняли дверцята. Компресор при цьому змушений працювати з перенавантаженням. А це призводить до більших енергозатрат.

Не можна тримати двері холодильника відчиненими

Не ставте теплу їжу

Було таке: щось зварили і, не дочекавшись, допоки страва повністю охолоне, виставляли її на поличку холодильника? Цього робити категорично не можна. Різкий температурний перепад, по-перше, може призвести до виводу компресора з ладу. А, по-друге, ящику знадобиться більше енергії, щоб охолодити теплу їжу і довести її до потрібної кондиції.

Частіше розморожуйте

Не допускайте намороження льодових брил

Якщо всередині холодильника й морозилки постійно буде утворюватися лід, а ви не розморожуватимете агрегат вчасно, то на підтримку цих льодяних брил буде витрачатися значно більше електрики, ніж якби було без них. Тож своєчасне розморожування, згідно з інструкцією, дозволить зекономити на кіловатах.

Обирайте відповідний клас

Купуючи новий холодильник, обов’язково зверніть увагу на енергоощадність апарату. Якщо стоїть позначка А – сплачуватимете за електрику значно менше, ніж якщо вам трапиться більш дешевий варіант з буквами В чи С. Клас G узагалі краще не розглядати – мотатиме лічильник безперестанку.

Прохолодне приміщення

Бажано, щоб холодильник перебував у прохолодній кімнаті. Тоді він буде брати менше кіловат. А якщо встановите поряд із духовкою чи газовою плитою, відразу ж готуйтеся до зростання цифр у платіжці за електроенергію.

Нові статті

Схожі статті

Стала другою матірʼю: чоловік Руслани Писанки Ігор Ісаков показав сина, якого вона виховувала, як рідного

Чоловік Руслани Писанки Ігор Ісаков, з яким вона прожила в законному шлюбі 10 років, до самої своєї смерті – має сина від першого шлюбу. Він розповів, як Руслана ставилась до хлопця.

Не холостяк, як думають всі: 50-річний Олексій Суханов розповів, хто є його обраницею і чим вона займається

Ведучий Олексій Суханов був одружений, але розлучився понад 8 років тому, незважаючи на це чоловік вже знайшов нову обраницю - хто вона така та як виглядає?

“Мої діти вдома”: Марічка Падалко не стримала емоцій від зустрічі з молодшою донькою, яку не бачила 1.5 роки

Телеведуча Марічка Падалко поділилась у соцмережах емоціями з приводу повернення додому молодшої доньки Катрусі. Дівчина не була вдома 1.5 роки і за цей час встигла наздогнати зіркову маму у зрості.

Закуска на всі випадки життя: як приготувати кабачки по-корейськи – розлетиться за 10 хвилин з вашого столу

Нереально смачна закуска на будь-яку пору року з простих інгредієнтів - ви будете в захваті: як приготувати кабачки по-корейськи. Покроковий рецепт.