Якщо двері захлопнулися, слюсар не знадобиться: кілька простих рухів дозволять швидко потрапити у приміщення

Повернувшись додому, кожна людина мріє якнайшвидше відпочити, повечеряти чи зайнятися улюбленою справою. Але якщо ключ у дверях не провертається, можна впасти у відчай. Що робити в подібній ситуації?

Слід відзначити, що замки у вхідних дверях навмисне роблять доволі складними, щоб зловмисники не змогли потрапити у чуже житло. Тому якщо двері заклинило на вході, самотужки відчинити замок буде дуже складно. Швидше за все, доведеться викликати слюсаря.

Спробуйте відчинити замок самостійно

Та якщо не спроможні потрапити з однієї кімнати в іншу, завжди можете спробувати впоратися самі. Зазвичай на такі двері ставлять поворотну ручку, в якій всередині перебуває язичковий механізм. Якщо язичок вийшов із ладу, можна застосувати дещо вандальний метод.

Натисніть на ручку до самого упору вниз і різко штовхніть двері. Таким чином, можливо, вдасться змусити язичок повернутися у свою нішу. Штовхати двері рукою – марна справа. З цього нічого доброго не вийде. Треба міцно сіпати від себе або до себе (в залежності від вашого розташування), роблячи різкий ривок. Тоді, можливо, й вдасться подолати підлий язичок.

Доведеться розбирати стінку, що прикриває механізм

Все одно не вдалося потрапити до кімнати? Тоді спробуйте взятися за викрутку. Доведеться розібрати дверний замок. Це зовсім нескладно. Достатньо викрутити чотири шурупи та зняти ту частину, на якій тримається ручка. Тепер легко дістанетесь до самого механізму і викрутите квадратну трубку, яка проходить крізь двері й тримає язичок. Після цього пружина послабиться, а двері відчиняться без проблем.

Можна спробувати розблокувати двері й без розбирання. Уважно огляньте місце установки замка. Там має бути присутня маленька дірочка, в яку слід запхнути щось гостре, наприклад, спицю чи цвях. Поорудувавши цим предметом у середині замка, зможете встановити язичок на місце і прочинити двері.

Нові статті

Схожі статті

Невже вони знову разом? 40-річний Слава Дьомін показався разом із своєю екс-дружиною Ксенією (ФОТО)

Слава Дьомін тривалий час має статус холостяка, але нещодавно відомий ведучий показався разом із своєю колишньою дружиною - невже пара возз'єдналась?

“У неї проблеми з чоловіками”: відьма Марія Тиха висловилась про особисте життя 36-річної Лесі Нікітюк

Леся Нікітюк завидна холостячка, яка лише оприлюднювала інформацію, що якийсь час перебувала у вільних стосунках, але про єдиного обранця ніколи нічого не казала. Що відомо про особисте життя зірки?

Карʼєра на паузі: куди зникла зірка 2000-х Гайтана, яка здобула шалену популярність – давно не в Україні

Гайтана була однією з найзатребуваніших артисток кілька років тому, але свою популярність швидко втратила - де зараз перебуває співачка та чим займається?

Мінімум 7 мільйонів за особняк: 54-річна Ірина Білик похизувалась власним просторим заміським маєтком

Поп-діва Ірина Білик хоч і не знайшла своє справжнє кохання, але живе в задоволення у своєму розкішному будинку під Києвом - як же він виглядає?