Якщо голуби захарастили балкон, можна відвадити птахів, не наносячи шкоди: вода, прянощі й дещо інше

Голуби – звісно, птахи миру й за ними приємно споглядати. Та коли пернаті окуповують балкон і постійно псують його власними екскрементами, стає вже не до веселощів. Як відлякати птахів від помешкання, на не нанісши при цьому шкоди пернатому царству?

Небажано дозволяти голубам вити гніздо просто на балконі. Любити природу потрібно, але птахи можуть бути переносниками різних інфекцій. То краще не принаджувати їх так близько до своєї оселі.

Голуби на балконі можуть завдати чималої шкоди

Що слід робити, аби голуби не сідали на балкон і не бруднили його продуктами власної життєдіяльності? У цій борні з літунами допоможуть кілька важливих настанов.

Ультразвук

Голуби, як і більшість представників фауни, не терплять подібних високих звуків, які людське вухо взагалі не може вловити. Пернаті ж чудово чують ультразвук, і він їм страшенно не подобається. Тож якщо постійно від вашого балкона будуть відходити такі акустичні коливання, вони не поселяться на ньому.

Навпаки відлетять якнайдалі та будуть триматися від вашої квартири на чималій відстані. Тож якщо птахи й справді дістали, застосуйте акустику.

Прянощі

Окрім занадто високих звуків птахи реагують ще й на запахи. Зокрема, вони не переносять червоного й чорного перцю, гвоздики, кориці, шафрану, каррі. Гострі запахи цих приправ змусять голубів відлетіти.

Відігнати голубів із балкона можна за допомогою прянощів

От тільки підсипати спеції доведеться регулярно, оскільки вони можуть вивітритися, і голубина братія знову повернеться у повному складі, щоб псувати вам нерви.

Вода

Рідину голуби не виносять. У цьому вони солідарні з муркотиками. Тому якщо птахи будуть надто сильно докучати, спробуйте побризкати на них холодною водою. Ні в якому разі не беріть теплу воду, тим паче окріп, щоб не нашкодити птаству.

Зважте, якщо на балконі будете тримати якусь їжу, голуби частенько навідуватимуться, щоб поласувати, тож найперше приберіть всі продукти, що можуть зацікавити пернатих.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?