Кавову гущу не можна відправляти в раковину: чим це загрожує і куди дівати відходи після кавування

Багато хто має вдома кавовий апарат. Якщо часто готувати ароматний напій, виникає питання – куди дівати кавову гущу. Треба зауважити, що викидати відробіток у раковину категорично заборонено.

Навіть якщо готуєте каву в турці, все одно на дні залишається нерозчинний осад. В кавомашині він збирається на фільтрі. Викидати ці відходи в раковину не можна, адже таким чином можна пошкодити труби чи влаштувати засмічення.

Вода, що курсує трубами, не здатна розчинити кавове сміття. Тому осад осідатиме на стінках труб. У гущі присутні чимало речовин, які здатні налипати на пластик. Змиватися водою цей накип не буде, тож отвір у трубі поступово зменшуватиметься. Врешті настане момент, коли станеться повне засмічення, і користуватися каналізацією стане неможливо. Тож без виклику сантехніка ніяк не обійдеться.

Не викидайте кавову гущу в раковину – зіпсуєте каналізацію

Що іще не можна виливати в раковину

Так само негативно на просвіт у трубах впливають жир, олія, масло – вони теж осідають на стінках труб, зменшуючи просвіт. Також не можна сипати в каналізацію борошно, виливати рідке тісто, які контактуючи з водою, бубнявіють й утворюють засмічення.

Ніколи не викидайте в каналізацію фруктові кісточки, насіння, яєчну шкаралупу. Всі ці відходи здатні влаштувати корки у каналізації, тому їх слід відправляти виключно в сміттєве відро.

Є кілька способів утилізації кавової гущі

Не розчиняються у трубах і залишки каш чи локшини. Тож заради власного спокою і постійної циркуляції каналізаційних отворів, краще всі залишки збирати й виносити з квартири на смітник.

Це ж стосується і кавової гущі. Її не слід відправляти в раковину. Доведеться збирати в сміттєвий пакет. Можна прилаштувати задля цього спеціальну місткість, куди й складатиме відходи, а коли висохне на порошок, можна буде винести разом з іншим сміттям.

У принципі, в унітаз кавові відходи виливати можна, але обов’язково змивати. Сильний напір води не дасть можливості кавовим частинкам приліпитися до труби.

Нові статті

Схожі статті

“Я була залежна від нього”: 35-річна Ксенія Мішина розповіла, якими були її стосунки з першим чоловіком

Ксенія Мішина має сина Платона, якого народила від свого першого коханого, але стосунки були не тривалими та вони розійшлись. Що відомо про першого чоловіка акторки?

Був тричі одружений та має 7 дітей: Дмитро Гордон розповів, як познайомився з дружиною Олесею Бацман

Дмитро Гордон тричі був одружений та має 7 дітей від різних шлюбів, але незважаючи на це він знайшов ту саму Олесю Бацман, з якою понад 12 років разом - як познайомилось подружжя?

Дивна блузка, беретик і яскравий макіяж: Андрій Данилко показав, як змінювався образ Вєрки Сердючки з 90-тих

Вєрка Сердючка здобула шалену популярність завдяки своєму комічному образу, який одразу підкорив публіку, але що змінились з часів 90-тих років?

“Напевно, настав час”: Олена Віницька зізналась, що розлучалась з чоловіком аж на 2 роки і назвала причину

Екс-учасниця жіночого тріо Олена Вінницька вперше зізналась, що мала з чоловіком Сергієм Большим кризу та розлучалась на два роки - що сталося між подружжям?