Нюанси правильного миття волосся: має значення вибір шампуню, температура води, м’якість рушника

Здоровий вигляд волосся у значній мірі залежить від правильного миття голови. Навіть градус води має важливе значення у догляді за собою. Є ще безліч нюансів, які слід враховувати під час миття.

Зазвичай люди миють голову раз на 2-3 дні. Дерматологи не наполягають саме на такому інтервалі, але не радять робити це раз на тиждень. Усе ж двічі на тиждень буде більш оптимальним варіантом.

Шампунь

Шампунь слід обирати відповідно до шкіри голови

Слід правильно добирати засіб для миття волосся. Шампунь не має містити сульфатів. Тільки в такому разі волосся стане м’яким і добре всотуватиме вологу.

Температура води

Ні в якому разі не рекомендується мити голову надто гарячою водою. Від цього волосся буде сильно пересихати. Бажана температура рідини – 40-50 градусів. Щоб не застосовувати термометр, спробуйте воду рукою – вона має бути трохи тепліша за температуру тіла.

Надто гаряча вода спровокує активну роботу сальних залоз, а прохолодна погано взаємодіятиме з шампунем.

Рушник

Для голови треба виділити спеціальний м’який рушник

Заведіть для голови окремий рушник. Він має бути м’яким. Після миття сильно розтирати голову небажано. Краще загорнути волосся в рушник і потримати трішки, щоб вода всоталася в тканину.

Жирне волосся

Таким людям доводиться мити голову частіше за інших. Бажано сформувати чіткий графік, наприклад, через день чи раз на 3 дні, щоб сальні залози звикли до нього.

Шампунь слід обирати виключно для жирного волосся. Інший, навіть найдорожчий і найпрестижніший, не підійде. Від нього волосся буде ще частіше жирніти.

Від користування феном краще відмовитися. Його застосування буде призводити до надто швидкої появи жиру на коренях.

Розчісування

Перед миттям візьміть за правило розчісуватися. Ближче до коренів використовуйте масажну щітку. Для кінчиків підійде гребінець з широко розставленими зубчиками.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?