Не можна ігнорувати задирки на нігтях, бо це небезпечно: треба розібратися з причинами й усунути наслідки

Можливо, задирки біля нігтів комусь видадуться несуттєвою проблемою. Але через подібний надрив шкіри може запросто розпочатися кровотеча. Якщо ж у відкриту ранку проникне інфекція, це загрожує наривом або й більш серйозними наслідками.

Задирки на пальцях виглядають дуже неестетично. До того ж відкриті ранки несуть загрозу всьому організму. Виникають вони через купу причин.

Постійне застосування побутової хімії може негативно впливати на шкіру рук. Вона грубішає, нігті стають ламкими, валики біля них жорсткішають. У підсумку виникають мікротріщинки, що згодом перетворюються на задирки. Щоб убезпечити руки від подібного впливу, всі домашні роботи слід виконувати в рукавичках.

Після манікюру можуть з’явитися задирки

Похід до салону краси за гарним манікюром може спричинити ушкодження шкіри довкола нігтів. Подібну халепу завдають недосвідчені манікюрниці, що викликає появу задирок. Протилежна ситуація – повна відсутність догляду за руками – теж призводить до подібних негативних наслідків.

З гризінням нігтів треба терміново закінчувати. Ця шкідлива звичка призводить до появи задирок, а надалі їх запалення.

Трапляються випадки, коли валик довкола нігтів задирається через проблеми зі шкірою. Подібну неприємність може спричинити нестача вітамінів у організмі або якесь внутрішнє запалення. У цьому випадку зарадити зможе лише лікар.

Що робити з задирками

Найперше постарайтеся не допускати появи цієї неприємності на руках. А якщо недогледіли, і задирки вже є, залучіть певні заходи з їх усунення. Робіть ванночки із розігрітої на водяній бані оливковій олії. Можна залучати морську сіль, ефірні олії бергамота чи лимона.

Після ванночки задирки можна зрізати

Дієвим засобом задля позбавлення задирок вважається содова ванночка. Спочатку руки розпарюють. Потім обробленими перекисом водню щипчиками акуратно зріжте ті частинки, що стирчать. Тільки не тягніть шкіру! Можна впоратися, спилявши їх пилочкою для нігтів.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?