Досвідчені господині радять, як залучати фольгу у кухонній справі: під час готування, прибирання, зберігання

Переважна більшість хазяйок застосовують фольгу виключно для випікання здоби. Між тим це блискучий рулончик може знайти на кухні чимало інших видів застосування.

Щоб тортик чи пиріжки не прилипли до дека, господині зазвичай підстилають шар фольги. У цьому разі можна не хвилюватися – довго чистити лист після випікання не доведеться. Між тим фольгу можна діставати з шухляди і в інших випадках.

Готування їжі

Якщо вже так любите щось запікати, то загорніть підготовлений шматок м’яса чи рибину у шматок фольги й щільно загорніть. Смак готової страви вас приємно здивує. Можна навіть не загортати, а просто утворити з фольги щось на кшталт човника з бортиками, а в середину покласти шматок курятини чи рибини.

Фольга допоможе отримати смачні страви

Щоб риба чи м’ясо не пригоріли під час смаження, можна вирізати круг із фольги такого ж діаметру, як пательня, і підкласти на дно посуду.

Тріснуте яйце звариться немов ціле, якщо його обгорнути шматочком фольги і зверху закрутити кінчики на кшталт цукерки.

Зберігання продуктів

Збираючи дитині сніданок у школу, можете загорнути у фольгу гарячі пиріжки. Вони збережуть тепло надовго, і учень залюбки поласує ними на перерві.

Якщо якийсь продукт потрібно зберегти якомога довше холодним у дорозі, його теж слід обмотати шаром фольги.

Фольга допоможе зберегти продукти в належній якості

Сирну, ковбасну чи м’ясну нарізку, що залишилася після вечері, перед тим, як класти до холодильника, оберніть фольгою-помічницею. На сніданок усі шматочки будуть неначе щойно нарізаними.

Лайфхаки по господарству

Якщо вдома закінчилися металеві губки, зімніть у руках шматочок фольги й можете відчищати ним засохлі залишки їжі на посуді.

Збираєтеся смажити й знаєте, що буде бризкати жир навсібіч? Покрийте поверхню плити фольгою. У такому разі відмивати її після готування не доведеться. Достатньо буде зняти шар фольги і відправити у сміттєве відро.

Нові статті

Схожі статті

Був тричі одружений та має 7 дітей: Дмитро Гордон розповів, як познайомився з дружиною Олесею Бацман

Дмитро Гордон тричі був одружений та має 7 дітей від різних шлюбів, але незважаючи на це він знайшов ту саму Олесю Бацман, з якою понад 12 років разом - як познайомилось подружжя?

Дивна блузка, беретик і яскравий макіяж: Андрій Данилко показав, як змінювався образ Вєрки Сердючки з 90-тих

Вєрка Сердючка здобула шалену популярність завдяки своєму комічному образу, який одразу підкорив публіку, але що змінились з часів 90-тих років?

“Напевно, настав час”: Олена Віницька зізналась, що розлучалась з чоловіком аж на 2 роки і назвала причину

Екс-учасниця жіночого тріо Олена Вінницька вперше зізналась, що мала з чоловіком Сергієм Большим кризу та розлучалась на два роки - що сталося між подружжям?

“Зі смартфоном в руках і телефонною книжкою в зошиті”: 55-річна Інна Білоконь вперше показала маму

Інна Білоконь – українська акторка, яка стала відомою завдяки ролі мами Вєрки Сердючки. В самої Інни Вікторівни в реальному житті також є мама. Днями артистка показала, як виглядає ця жінка.