Сухі губи завдають неприємних відчуттів: чому виникає проблема і як її здолати якнайшвидше

Шкіра на губах доволі тонка, тому швидко зневоднюється, викликаючи відчуття сухості. Відбувається це не лише під дією вітряної погоди. Сухість губ можуть викликати й улюблені наїдки.

Гостра їжа

Деякі хазяйки надміру захоплюються додаванням у страву гострого перцю. Через це виникає роздратування шкіри й порушується ліпідний бар’єр. Після гострих страв людина починає облизувати губи, що призводить до їх зневоднення.

Гарячі напої

Каву й чай зазвичай вживають гарячими. Рідина з підвищеною температурою негативно впливає на ліпідний бар’єр. Після напоїв, що бадьорять, людина частіше ходить у туалет, через що організм зневоднюється.

Дефіцит вітамінів

Нестача вітамінів може негативно відбитися на вигляді губ

Якщо в організмі відчувається брак вітаміну В12, це негативно відбивається на шкірі й призводить до сухості губ. Тож слід вживати якомога більше печінки, яловичини й кисломолочних продуктів, щоб поповнити вітамінні запаси.

Як позбутися сухості

Якщо губи занадто сухі, не треба миритися – цьому можна зарадити. Найперше слід взяти за правило ніколи не облизувати їх на відкритому повітрі. Коли слина випаровується, шкіра ще швидше сохне.

Бальзам зі смаком теж відсуньте якомога далі. Він настільки приємний, що так і хочеться лизнути зайвий раз. Краще намастити губи засобом, що має захист від сонця, хоча б 15. Дарма, що надворі похмура погода, наявність SPF запобігатиме сухості.

Врятувати губи допоможе бальзам у вигляді помади

Обирайте зволожувальні засоби з бджолиним воском, ланоліном, церамідами чи петролеумом. Вони наносяться на губи перед сном, всотуються і чудово бережуть губи від сухості. Бажано, щоб бальзам був у вигляді тюбика, бо якщо занурювати пальці в баночку, там залишатимуться бактерії, які згодом, потрапляючи на мікротріщинки на губах, викликатимуть подразнення.

Якщо до сухих губ додається ще й головний біль зі слабкістю, слід відвідати лікаря – можливо, це симптоми анемії.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?