Як розпізнати рієлтора-шахрая під час оренди квартири: є 4 важливі ознаки, що вас збираються ошукати

Ситуація в багатьох українських родинах сталася така, що довелося покинути насиджене місце і тікати світ за очі. Перед вимушеними переселенцями нагально постає питання оренди житла. Як не втрапити на гачки, які повсюди розставляють досвідчені аферисти?

Орендувати житло – справа не з простих, адже слід врахувати чимало факторів. Найперше, це ціна. А далі йдуть умови, віддаленість від центру, рівень комфортабельності, довколишня інфраструктура тощо. Підшукуючи оптимальний варіант, слід не втрачати пильності, щоб не потрапити на махінаторів.

Підбираючи варіант з орендою, треба не втрачати пильності

Підбираючи житло за оголошенням, слід зважити – шахрайська пропозиція нічим не відрізняється від реальної. Може бути присутній опис оселі, прикладені фото, контакти особи. Але деякі нюанси мають вас насторожити.

Занижена вартість

Якщо пропонують оренду за ціною, нижчою за ринкову, слід напружитися. Можливо, варіант фейковий. Адже орендар цінує своє житло і задешево не віддасть.

Стороння особа

Квартиру вам зголошується показати не власник, а рієлтор чи довірена особа? Якщо подібне відбувається першого разу, це нормально. Але якщо справа доходить до підписання договору, а ви так і не познайомилися з тим, кому це помешкання належить, це виглядає дуже підозріло. Можливо, людина хоче взяти гроші за житло, до якого не має жодного стосунку.

Краще обговорити нюанси оренди з власником

Постарайтеся поставити додаткові запитання типу, хто оплачуватиме комуналку, чи присутня шумоізоляція тощо. Якщо людина плутається у свідченнях, краще не віддавати їй завдаток.

Вас надто кваплять

Аферисти люблять створювати відчуття терміновості й підштовхувати клієнта до швидкого вибору, щоб не залишити часу на роздуми. Не ведіться! Зберігайте холоднокровність й усе добряче обдумайте перед прийняттям рішення.

Вам не показують договір оренди

Якщо пропонують віддати завдаток, не підписуючи договору оренди, це має стати серйозною пересторогою. Документ, в якому чітко розписані умови оренди, потрібен бути обов’язково. А орендодавець має надати документи, що підтверджують його право на житло.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?