Присісти на доріжку треба обов’язково: подібна традиція дозволить повернутися назад живим і неушкодженим

Нікого не дивують слова: "Присядемо на доріжку!" От тільки сенс цієї народної традиції сідати перед подорожжю відомий далеко не всім.

Коли людина збирається поїхати кудись надовго, вона сідає на валізи чи поруч на стілець і має хоч хвильку провести у повній тиші. Якщо поруч є близькі люди, то вони мають вчинити так само.

Здавна вважається, що подібна традиція здатна убезпечити людину в дорозі від неприємностей і посприяє щасливому поверненню додому. Здавна вважалося, що свій і чужий світи перебувають у протистоянні.

Саме поріг вважається межею переходу від рідного до чужого. Людина добре орієнтується у себе в будинку, знає всі закутки, а щойно робить крок вперед і виходить за двері, потрапляє у невідомий світ.

Збираючись у далеку подорож, треба присісти на доріжку

 

Далека дорога – це повна невідомість. Ніхто не знає, які небезпеки чатують на подорожнього у великому невідомому світі. Між тим мікропростір у власній оселі здатен надати сил й підтримати на шляху.

Ще однією причиною сидіння перед довгою дорогою є бажання задобрити домовичка, який мешкає вдома. Людина, присідаючи у передпокої, неначе дає йому зрозуміти, що обов’язково повернеться додому.

Якщо особа збирається повертатися, то присівши на хвильку, мовчить, а підвівшись, промовляє: “З Богом!” Якщо родина покидає житло назавжди, то присідають на порозі.

У валізу бажано покласти гілочку полину

Щоб дорога задалася, треба перед виходом із будинку потриматися за край столу, щоб не втратити у мандрівці зв’язок з рідним домом. Можна навіть поцілувати стіл, попросивши дати удачу в подорожі.

У валізу слід попередньо покласти гілочку полину. Це має вберегти від посягань злих духів у путі. Травичку можна заховати у взуття чи пошити спеціальний мішечок-оберіг. Якщо не знайдете полину, можете замінити його кропом, материнкою, м’ятою, чебрецем.

Нові статті

Схожі статті

“Для мене це табу”: 38-річна Злата Огнєвіч розповіла, що була в стосунках з одруженим чоловіком – подробиці

Співачці Златі Огнєвіч не дуже щастить у коханні навіть після шоу "Холостячка". Нещодавно зірка розповіла, що одним із її романів був із одруженим чоловіком - що відомо?

“Я була залежна від нього”: 35-річна Ксенія Мішина розповіла, якими були її стосунки з першим чоловіком

Ксенія Мішина має сина Платона, якого народила від свого першого коханого, але стосунки були не тривалими та вони розійшлись. Що відомо про першого чоловіка акторки?

Був тричі одружений та має 7 дітей: Дмитро Гордон розповів, як познайомився з дружиною Олесею Бацман

Дмитро Гордон тричі був одружений та має 7 дітей від різних шлюбів, але незважаючи на це він знайшов ту саму Олесю Бацман, з якою понад 12 років разом - як познайомилось подружжя?

Дивна блузка, беретик і яскравий макіяж: Андрій Данилко показав, як змінювався образ Вєрки Сердючки з 90-тих

Вєрка Сердючка здобула шалену популярність завдяки своєму комічному образу, який одразу підкорив публіку, але що змінились з часів 90-тих років?