Очищуємо пам’ять телефону, не видаляючи улюблених фоточок: є простий спосіб пришвидшити роботу гаджету

З часом мобільний телефон може сповільнити свою роботу. Зависання програм зазвичай відбувається через брак пам'яті у гаджеті. Та подібній проблемі можна зарадити без видалення важливої інформації.

Звісно, можна видалити зі смартфону улюблені фотографії чи відеозаписи, і тоді він перестане глючити. Але можна піти іншим шляхом без настільки радикальних кроків.

Напевно, ви активно користуєтеся месенджерами, а телефон автоматично зберігає всі зображення й відосики, якими діляться друзі в групах і під час особистого листування. Подібна опція потрібна для прискорення завантажування чатів.

Одна біда – телефон зберігає у своїй пам’яті купу непотрібної і вже не актуальної інформації. Тож аби позбавитися цього мотлоху, слід скористатися опцією “Очищення кешу”.

Зайдіть у налаштування програми. Знайдіть вкладку, що стосується пам’яті. Вона може називатися по-різному, тож інтуїтивно оберіть потрібну. Далі шукайте кнопку “Очистити кеш”. Якщо вона там відсутня, перейдіть до підрозділу “Використання мережі”.

Повірте, подібна операція може очистити пам’ять телефону якщо не на кілька гігабайт, то хоча б на кілька сотень мегабайт. Що характерно, всі потрібні файли збережуться, залишиться доступ до них, а чати з повідомленнями буде видалено.

Корисний лайфхак

До речі, деякі страждають поганою звичкою, лягаючи спати, класти поряд телефон, вмикаючи його на зарядку. Особливо небажано класти при цьому гаджет під подушку. Це дуже небезпечно.

Не можна заряджати телефон у ліжку

По-перше, це вплине на якість сну. По-друге, лежачи на ковдрі, смартфон може нагріти її і влаштувати пожежу. Якщо виявиться порушення цілісності кабелю чи зарядного пристрою, і з’явиться іскра, ви, перебуваючи в стані сну, не зможете проконтролювати ситуацію і вчасно запобігти надзвичайній ситуації.

Нові статті

Схожі статті

Гороскоп на 28 липня 2024 року для всіх знаків Зодіаку: вдача буде з вами – головне триматися за свою мету

Гороскоп на 28 липня 2024 року для всіх знаків Зодіаку: зірки радять вірити в свою мрію, адже так вона обов'язково здійсниться. Астрологічний прогноз.

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?