Найпоширеніші омани щодо фітнесу: свіже повітря, прес, спалення жиру, м’язи, пітливість тощо

Цей час настав. Ви вирішили серйозно зайнятися спортивними вправами. І не з понеділка, а прямо зараз. От тільки слід ознайомитися з певними установками щодо тренувань, оскільки багато хто з нас перебуває у невіданні.

Заняття на свіжому повітрі

Багато хто помилково вважає, що в залі набагато гірше тренуватися, ніж на спортивному майданчику. Але температура повітря далеко не завжди відповідає потрібним показникам. Тому організму доведеться долати додаткові навантаження, як під час спеки, так і в разі морозу. А якщо поряд розташована ще й траса, то доведеться дихати забрудненим повітрям, що не піде на користь організму.

Жир розчиняється за пів години

Жир розчиняється навіть після 10 хвилин розминки

Інтенсивно жир починає спалюватися через 30 хвилин спортивних занять, але й 10-хвилинна розминка теж здатна допомогти втратити вагу, тільки не в такій великій кількості.

Мають боліти м’язи

Деякі люди помилково вважають, що тренування до кліпатури – гарна ознака. Але м’язовий біль свідчить не про достатнє навантаження, а про наявність мікроушкоджень, які потребують лікування. Якщо м’язи не перестали боліти, не треба знову йти у спортзал. Краще зробити перерву, допоки не вгамується, щоб не спричинити регенерацію тканин.

Не можна качати одну групу м’язів

Не можна качати один і той же м’яз

Якщо хочете мати плаский живіт, робити виключно вправи для пресу недоцільно. Схуднення завжди починається з верхньої частини тіла. Тож якщо треба отримати стрункі стегна чи прибрати жир із живота, слід посилити загальне навантаження на весь організм, а не на його окремі частини.

Потовиділення – це погано

На початку тренування пітніти не треба, вважають багато початківців. Хоча насправді піт конче потрібен для охолодження організму й підтримки нормального тиску й серцевого ритму. Тож раннє пітніння якраз не відхилення від норми, а ознака хорошого стану здоров’я.

Нові статті

Схожі статті

Тіна Кароль назвала співака з найкращим голосом у всій Україні: він її зачарував, і вона цього не приховує

Тіна Кароль назвала імʼя популярного українського співака, який вразив її дівоче серце своїм неймовірним тембром голосу. Заради цього голосу артистка навіть наважилась заспівати із ним дуетом.

“Я не заробляв”: Тімур Мірошниченко зізнався, що раніше він жив за рахунок дружини, з якою у нього 4 дітей

Тімур Мірошниченко є успішним чоловіком, але щоб до цього прийти він мав певні складнощі: чому шоумен жив за рахунок своєї дружини Інни, з якою понад 6 років разом.

Величезна тераса, басейн та дизайнерський інтерʼєр: Лілія Ребрик показала, як виглядає її розкішний маєток

Незважаючи на власну квартиру в Києві, телеведуча Лілія Ребрик надає перевагу заміському будинку: як виглядає двоповерховий маєток із величезною територією?

Українська Леді Гага “ризикує” стати тещею: донька Камалії Мірабелла вже має залицяльника – хто він (ФОТО)

Співачка Камалія знов поїхала на зустріч із доньками-двійнятами. 10-річні Мірабелла та Арабелла зраділи смаколикам від мами. Згодом зʼясувалось, що в однієї із сестер… зʼявився залицяльник. Хто це?