Гарний вигляд тротуарної плитки псує всюдисущий бур’ян? Вихід є: кілька простих способів наведуть лад у дворі

Вистелили у дворі бруківку й не можете нарадітися, як стало гарно й сучасно. Та невдовзі з жахом помічаєте, що всю цю красу псують бур'яни, що спочатку зрідка, а згодом й масово починають проростати між окремими цеглинками. Є кілька способів вирішити вашу проблему.

Звісно, є можливість озброїтися гострим ножем і повирізати всю рослинність. Але якщо не хочеться настільки сильно напружуватися, досвідчені господарі радять позбавлятися від травички між бруківкою такими методами:

Сіль

Ще простіше нагріти 5 л води й розчинити в ній 2,5 кг солі. Залийте сольовим розчином щілини й очікуйте на результати. Якщо на дачі є проблеми з підігрівом, просто посипте сіллю ділянки з бур’янами.

Сода

Без харчової соди не обійдеться жоден лайфхак. От і нам ця помічниця допоможе позбутися зеленої рослинності в особливо вузьких місцях тротуарної доріжки. Насипте між цеглинами соду, не шкодуючи препарату, і більше бур’яни вам не докучатимуть.

Гербіциди

Ефективний розчин, що поверне тротуару первісний вигляд, можна навіть не купувати, а зробити власноруч. Для цього знадобиться:

  • 2,5 л води;
  • 1 л оцту;
  • 170 г солі;
  • 1 упаковування засобу для миття посуду.

Якщо подібною сумішшю полити щілини між цеглинами, то вже за 5 годин помітите позитивний результат.

Вода

У принципі, можна полити проміжки між тротуарними плитками окропом. Звісно, якщо площа невелика.

Кукурудзяне борошно

Не сподобається шкідливій флорі й цей інгредієнт. Якщо в проміжки між плитками підсипати кукурудзяного борошна, то рослини зникнуть. На додаток, нове насіння на вільному місці теж не приживеться через подібну присипку. Тож звільнитеся від проблем із бур’янами на кілька років поспіль.

Старі газети

Доведеться трішки погорбатитися, підкладаючи газетні смужки в отвори між плитками. Потім ще треба буде притрусити папір мульчею. Рослини не отримуватимуть достатнього рівня світла, тому й не будуть проростати.

Нові статті

Схожі статті

Невже вони знову разом? 40-річний Слава Дьомін показався разом із своєю екс-дружиною Ксенією (ФОТО)

Слава Дьомін тривалий час має статус холостяка, але нещодавно відомий ведучий показався разом із своєю колишньою дружиною - невже пара возз'єдналась?

“У неї проблеми з чоловіками”: відьма Марія Тиха висловилась про особисте життя 36-річної Лесі Нікітюк

Леся Нікітюк завидна холостячка, яка лише оприлюднювала інформацію, що якийсь час перебувала у вільних стосунках, але про єдиного обранця ніколи нічого не казала. Що відомо про особисте життя зірки?

Карʼєра на паузі: куди зникла зірка 2000-х Гайтана, яка здобула шалену популярність – давно не в Україні

Гайтана була однією з найзатребуваніших артисток кілька років тому, але свою популярність швидко втратила - де зараз перебуває співачка та чим займається?

Мінімум 7 мільйонів за особняк: 54-річна Ірина Білик похизувалась власним просторим заміським маєтком

Поп-діва Ірина Білик хоч і не знайшла своє справжнє кохання, але живе в задоволення у своєму розкішному будинку під Києвом - як же він виглядає?