Якщо кімнату не провітрювати, на підвіконні з’явиться чорна цвіль: як позбутися і не допустити появи знову

Пластикові вікна милують зір рівно доти, доки на білосніжній поверхні не з'являються чорні сліди цвілі. Це грибок. Його треба терміново позбуватися не лише через неестетичний вигляд, але й через небезпеку для здоров'я домашніх.

Чорна цвіль з’являється на підвіконнях через високий рівень вологості й відсутність вентиляції. Взимку спричинити появу грибка може конденсат, що накопичується на склі, а господарі регулярно не провітрюють приміщення. Або ж волога проникає в середину через нещільні віконні шви, які майстри під час установки недостатньо якісно замурували.

Фунгіцид допоможе позбавитися цвілі

Помітивши чорні сліди на пластику, не відкладайте справу до нових віників, а відразу ж починайте боротьбу з цвіллю. Можете придбати спеціальний засіб – побутовий фунгіцид. Відправте дітей на прогулянку разом із тваринами, а самі беріться до справи. Вдягніть гумові рукавички, рот і ніс сховайте за маскою. Вмочайте ганчірку в хімічний засіб й обробляйте заражену поверхню. По завершенні процедури протріть всі проблемні місця паперовим рушником.

Народні засоби

Якщо грибкові враження поки невеликі, можна спробувати позбутися їх природними антисептиками. У справу можна залучати оцет або перекис водню. Якщо є олія чайного дерева – теж згодиться.

Візьміть пляшечку з 3% розчином перекису водню. Розбавляти водою засіб не потрібно. Змочіть губку і протріть місця з пліснявою. Після обробки пройдіться сухою ганчіркою.

Обробити вікно можна сумішшю олії чайного дерева

Якщо вирішили скористатися олією чайного дерева, знадобиться 1 ч.лож. засобу. Її слід розмішати у склянці води, залити суміш у пульверизатор й обробити вікно. За 20 хвилин протерти підвіконня паперовим рушником.

Після того як здолаєте цю капость, слідкуйте за вологістю в приміщенні й регулярно ставте вікна на провітрювання, щоб проблема не повернулася знову.

Нові статті

Схожі статті

“Не тероризуйте мою сімʼю”: 45-річний Дан Балан розповів, чи мав роман з 39-річною Тіною Кароль – все піар

Дан Балан та Тіна Кароль були обожнюваною парою серед багатьох прихильників, але тривалий час було загадкою, чи дійсно між ними існують романтичні почуття чи це заради шоу: подробиці.

Знову разом: найкрасивіша пара України Дмитро Комаров і Олександра Кучеренко вийшли у світ як подружжя

Дмитро Комаров та Олександра Кучеренко є прикладом для багатьох, адже вони поєднують красу та міцні стосунки, дотримуючись принципу "щастя любить тишу": що відомо про зіркове подружжя?

“В Інтернеті він ще досі живий”: 68-річна Наталія Сумська показала першого чоловіка, від якого має доньку

Наталія Сумська пригадала свій перший шлюб, який був понад 30 років тому з Ігорем Мамаєм та в результаті якого народилась донька: як виглядав чоловік акторки?

Стало відомо, чому молоко скисає за лічені години від літніх гроз: “Навіть в холодильнику”

Науковці і дослідники довели, що під час грози молоко скисає набагато швидше навіть у холодильнику. Чому саме це відбувається і як грози впливають на стан продукту — "Один Факт" розповість далі.