Дилема вибору. Що краще – душ чи ванна: авторитетна думка медиків на приймання гігієнічних процедур

Останнім часом намітилася стійка тенденція позбавлятися громіздких ванн на користь душових кабін. Лікарі всіляко підтримують подібні устремління українців, адже прийняття душу має чимало переваг над пірнанням у ванній.

Безумовно, хочеться вряди-годи поніжитися у теплій водичці, розслабляючись і релаксуючи. Але до таких процедур українці вдаються все рідше через брак часу та тарифи на воду, що постійно зростають.

Зовсім інша справа – прийняття душу. Справа легка, швидка і зручна. Медики теж роблять ставку саме на цю гігієнічну процедуру. Ось чим аргументують свою думку:

Ванна – доволі непрактичний елемент сучасного інтер’єру

Окрім того, що приймання душу значно економить дорогоцінний час, уранці струмені з душової лійки дозволяють підбадьоритися й остаточно прокинутися. Неважливо, якою водою користуватися при цьому – теплою чи прохолодною. Результат неодмінно буде позитивний.

Увечері теж бажано не оминати душову кабінку. Це допоможе зняти напругу після робочого дня, сповненого стресу і спілкування з людьми з різною енергетикою. Всього 5 хвилин, проведені під тропічним душем, допоможуть забути про всі денні негаразди й налаштуватися на нічний відпочинок.

Душ приймати набагато зручніше

Після вечірнього душу тіло розслабляється. Тепла вода, стікаючи струменями, забирає весь негатив і налаштовує на міцний здоровий сон. Піт змивається, і шкіра починає дихати, а значить, буде набагато легше заснути. Натомість вранці ви прокинетеся, відчуваючи, що гарно відпочили, і готові до нових денних звершень.

Користь душу полягає ще й в тому, що під сильними струменями води шкіра очищується значно ефективніше, ніж якщо просто пасивно занурити тіло у ванну. До того ж багато косметичних процедур зручно проводити під душем. Це стосується, зокрема, скрабування, й інших.

Нові статті

Схожі статті

Соковиті і смачненькі квашені помідори за бабусиним рецептом – від такої закуски за вуха не відтягнеш

Квашені помідори — одна з найулюбленіших зимових закусок, якою варто запасатися вже зараз. Помідори можна брати будь-якого сорту. Головна умова – дотримуватися наданої рецептури.

43-річний Потап спародіював 51-річного Винника: показав бур’янець на балконі і назвав точну дату повернення

43-річний український музикант Потап, якого зараз називають втікачем – вирішив спробувати себе в новому амплуа. Він показав пародію на Олега Винника. Дивіться відео з Потапового балкону.

Вже з 1 жовтня: тарифи на Інтернет в Україні можуть стрімко злетіти вгору. На скільки підвищать ціни і чому?

Вже з 1 жовтня 2024 року українські провайдери Інтернету можуть підвищити тарифи на свої послуги втричі. З чим повʼязане суттєве подорожчання послуги? Деталі розповість "Один Факт".

Сказала “так”: 34-річна Ольга Харлан оголосила про найважливіше рішення в житті — Білодід її привітала

Українська чемпіонка Олімпійських ігор-2024 Ольга Харлан повідомила важливу новину. Дівчина прийняла пропозицію руки та серця від свого коханого хлопця, італійського спортсмена Луїджи Самеле.