Кухонна сіль застосовується не лише для соління: стане помічною у митті підлоги, видаленні плям тощо

Сіль – незамінний порошок на кухні. Але далеко не всім господиням відомо, що використовувати натрій хлорид можна не лише для підсолювання страв, але й з іншою ціллю.

Дослухаймося до порад досвідчених господинь і візьмемо їх на озброєння для щоденного застосування.

Підлога

Якщо у відро з водою додати трішки солі, підлога блищатиме

Мити підлогу звичайною водою неефективно. Останнім часом можна придбати різні розчини, що допомагають у догляді за нею. Але витрачатися на господарку зовсім необов’язково. Достатньо додати у відро з водою 2 ст.лож. солі. Результат вас приємно вразить, адже удасться позбутися застарілих плям і повернути блиск поверхні. До того ж сольовим розчином зможете змити всю негативну енергію, що накопичилася в оселі.

Труби

Якщо змив засмітився, і вода проходить украй погано, позбутися жирових відкладень на трубах і неприємного запаху, який від них йде, допоможе звичайна гаряча вода, в якій слід розчинити трішки солі. Цим же розчином можна замочувати новий віник, щоб подовжити йому вік служби.

Ваза

Квіти простоять довше у підсоленій воді

Живі квіти простоять у вазі значно довше, якщо у воду попередньо покласти дрібку солі. Відкладення на стінках акваріума теж піддадуться чистці з застосуванням солі. Після цього поверхню треба вимити й кілька разів сполоснути акваріум, щоб не нашкодити його мешканцям.

Авто

Якщо протерти автомобільне скло полотняним мішечком із сіллю, воно перестане замерзати. Крижаних відкладень, що накопичуються взимку за ніч, теж удасться уникнути у такий простий спосіб.

Шашлик

Смажачи м’ясо на свіжому повітрі, жир може накапати на дрова, і вони спалахнуть. Достатньо сипнути трішки солі, і високе полум’я тут же вгамується.

Пляма

Необережно посаджена винна пляма на одяг чудово виведеться сіллю. Спочатку промокніть пляму паперовою серветкою, потім щедро засипте сіллю. Нехай трішки полежить. Після цього кристали солі струсіть, а річ виперіть у холодній воді.

Нові статті

Схожі статті

Цей лайфхак зекономить ваш час і сили! Як потрібно прати штори та тюлі, щоб не прасувати потім – працює 100%

Постійно прасуєте все після прання, але не хочете цього робити - вихід є! Що потрібно зробити, щоб штори та тюлі були рівними після "очищувальних процедур".

“Міс Всесвіт 2024”: як виглядає 80-річна бабуся трьох онуків, що вийшла в фінал щорічного конкурсу

В 2024 році фіналісткою конкурсу "Міс Всесвіт" стала… 80-річна бабуся. Чой Сун Хва зуміла миттєво стати знаменитістю завдяки міжнародному конкурсу і набула статусу найстаршої моделі.

Хоч і не рідна, але… Чи спілкується дружина Віктора Павліка з його донькою, яка на 7 років за неї старша

Віктор Павлік і Катерина Репяхова мають спільного сина Михася, але до шлюбу з блогеркою співак був одружений тричі, тож має ще дітей - чи спілкується теперішня дружина з його донькою Христиною?

Він не зміг бути з нею до кінця свого життя – як виглядає екс-дружина Миколи Тищенка, з якою були 7 років

Здавалося, що шлюб Миколи Тищенка та Алли Барановської сповнений любові і гармонії, але все це була лише ідеальна картинка - як виглядає колишня обраниця екс-телеведучого, яка народила йому сина.