7 стародавніх українських жіночих імен, які ми забули: дуже красиві. Не тільки Людмила, Богдана чи Ярослава

Коли батьки придумують ім'я новонародженій донечці, ставляться до цієї справи дуже відповідально. Адже від імені залежить, який святий стане оберігати людину в дитинстві і допомагати долати життєві перешкоди у дорослому віці.

Всім нам добре відомі старослов’янські жіночі імена – Ярослава, Людмила, Богдана. Та, виявляється, наші предки мали в арсеналі набагато більший перелік. Перечитайте уважно, можливо, саме серед цих найменувань щось уподобаєте.

Божена

Зазвичай дівчинку з таким іменем у житті переслідує Господня милість. Недарма ж її ім’я співзвучне зі словом “Божа”. Трактувати це можна, як “Обдарована Богом” чи “Благословенна”.

Обирати ім’я дівчинці бажано з-поміж тих, якими користалися наші предки

Зореслава

Серед слов’ян це ім’я користувалося шаленою популярністю, адже до складу входять два гарних слова – “зоря” та “слава”. Довгий час ми не згадували про нього, але з кінця ХХ сторіччя українці стали знову називати донечок цим гарним іменем.

Лада

Подібне найменування накладає на особу жіночої статі потребу бути в усьому досконалою. Подібна характеристика має обов’язково поєднуватися з терміном “мила”.

Любомира

Розшифрувати код предків, закладений у це ім’я, нескладно. Воно складається з двох частин: “любов” і “мир”.

Отримуючи ім’я, дівчинка отримає код, який впливатиме на все подальше життя

Мирослава

Ще одне жіноче ім’я зі слов’янським корінням утворилося від чоловічого ймення Мирослав. Сенс його сповнений дуже гарними словами – “мир”, “слава”, “прославляй”.

Радослава

На дівчинку з таким іменем неодмінно чекає багато радості у житті. Й, звісно ж, успіху. Вона завжди радітиме славі й наділятиме цим світлим відчуттям власне оточення.

Юстина

Це ім’я хоч і має латинське коріння, та широко використовувалося за часів Київської Русі. Щоправда, частіше звучало як Устина. Дівчинка з таким іменем буде мати підвищене прагнення до справедливості.

Нові статті

Схожі статті

Стала другою матірʼю: чоловік Руслани Писанки Ігор Ісаков показав сина, якого вона виховувала, як рідного

Чоловік Руслани Писанки Ігор Ісаков, з яким вона прожила в законному шлюбі 10 років, до самої своєї смерті – має сина від першого шлюбу. Він розповів, як Руслана ставилась до хлопця.

Не холостяк, як думають всі: 50-річний Олексій Суханов розповів, хто є його обраницею і чим вона займається

Ведучий Олексій Суханов був одружений, але розлучився понад 8 років тому, незважаючи на це чоловік вже знайшов нову обраницю - хто вона така та як виглядає?

“Мої діти вдома”: Марічка Падалко не стримала емоцій від зустрічі з молодшою донькою, яку не бачила 1.5 роки

Телеведуча Марічка Падалко поділилась у соцмережах емоціями з приводу повернення додому молодшої доньки Катрусі. Дівчина не була вдома 1.5 роки і за цей час встигла наздогнати зіркову маму у зрості.

Закуска на всі випадки життя: як приготувати кабачки по-корейськи – розлетиться за 10 хвилин з вашого столу

Нереально смачна закуска на будь-яку пору року з простих інгредієнтів - ви будете в захваті: як приготувати кабачки по-корейськи. Покроковий рецепт.