7 стародавніх українських чоловічих імен, які ми забули: дуже сильні, володіють старовинним кодом

Наші пращури, придумуючи імена хлопчикам, послуговувалися або назвами дохристиянських богів, або ж складали їх із двох-трьох понять. Вони свято вірили у магічну сили даного дитині ймення.

Імена Богдан, Володимир, В’ячеслав, Денис, Святослав, Ростислав мають давнє історичне коріння. Та нині такими нікого не здивуєш. Пригадаймо інші, які вживаються доволі рідко. А тим часом вони здатні передати дитині гарний генетичний код. Отже:

Боян

Українці вкладали в це ім’я чималий сенс. Хлопчик мав стати співцем або оповідачем. Тож якщо хочете отримати в майбутньому артиста чи політика, дайте синочку це ім’я.

Як ви сина назвете, так його доля й складеться

Всеволод

З таким іменем дитина володітиме всім. Сину підкоряться будь-які вершини, і для досягнення поставленої мети він не матиме жодних перепон.

Єремія (Ярема)

Це ім’я сягає корінням у язичницьке минуле наших далеких пращурів. Тут є натяк на бога землі й родючості. Тож перед вами майбутній фермер і поціновувач усього живого.

Любомир

Вгадати слова, з яких утворилося це ім’я, доволі легко. Це той, хто любить мир. Хлопчик, названий Любомиром, спробує осягнути неосяжне і добитися примарних висот.

Старовинне ім’я несе потужний генетичний код

Мирослав

Таким йменням давні слов’яни нарікали того, хто править світом. Людина з таким ім’ям має бути спокійною, врівноваженою і завжди знаходитиме підтримку в колі друзів і навіть серед сторонніх людей.

Радослав

Суто українське ім’я, що допоможе носію радіти славі. Хлопчик Радослав завжди допомагатиме всім довкола і сприятиме, щоб у всіх усе було добре.

Ярополк

Слов’яни склали це ім’я з двох частин. “Яро” може позначати сонце чи весну – кому як подобається. А “полк” однозначно є частиною чогось. Отже, синочок стане частиною сонця чи частиною весни, звісно, якщо народився в один із весняних місяців.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?