Взуття погано пахне? Під рукою завжди є рятівні засоби: звичайне господарче мило чи сода зарадять вашій біді

На дворі з кожним днем стає все тепліше, а значить, почне діставати вічна проблема – неприємний запах із взуття. Що треба зробити, щоб позбутися подібної неприємності?

Боротися доведеться не лише з неприємним запахом. Треба додатково постаратися усунути причину, через яку він виникає.

Бажано придбати нові устілки й замінити ними старі. Та й це ще не все. Щоб і справді черевики не розносили вельми неприємний аромат по квартирі, доведеться скористатися господарчим милом.

Такий запах терпіти не можна

Натріть брусочок на великій тертці. Достатньо буде отримати 3 ст.лож. сировини. Залийте її окропом і ретельно перемішайте. Коли повністю застигне, промокніть у суміші губку і пройдіться по парі взуття зсередини і ззовні. Протріть паперовим рушником, а потім відкладіть черевики, щоб висохли. Тепер настала черга застосувати ефірну олію. Всього кілька крапель капніть на ватний диск і натріть взуття до блиску.

Надалі доведеться стежити за ногами, бо в іншому разі поганий запах знову проявиться. Якщо є грибок на ступні, від нього слід позбутися.

У взутті, виробленому зі штучних тканин, запах може проявлятися знову, оскільки воно парить ноги, і ступні починають пітніти. Отже, запам’ятайте – вони не сильно пітнітимуть, якщо носитимете натуральне взуття – зі шкіри, замші, текстилю.

Взуття має бути з натуральної шкіри

Бажано також купувати дезодорант для ніг, який не лише бореться з неприємним запахом, але й здатен вбивати шкідливі бактерії, а ще запобігає появі грибка. Обирайте засіб без фарбників, віддушок й аерозольного газу. У цьому разі дезодорант швидко висихатиме й не залишатиме плям на панчохах чи взутті.

Чудовою альтернативою покупному буде природний дезодорант. Можна використовувати соду, тальк, кукурудзяний крохмаль. Це знижуватиме рівень потовиділення ніг і стане щитом для розмноження бактерій.

Нові статті

Схожі статті

Соковиті і смачненькі квашені помідори за бабусиним рецептом – від такої закуски за вуха не відтягнеш

Квашені помідори — одна з найулюбленіших зимових закусок, якою варто запасатися вже зараз. Помідори можна брати будь-якого сорту. Головна умова – дотримуватися наданої рецептури.

43-річний Потап спародіював 51-річного Винника: показав бур’янець на балконі і назвав точну дату повернення

43-річний український музикант Потап, якого зараз називають втікачем – вирішив спробувати себе в новому амплуа. Він показав пародію на Олега Винника. Дивіться відео з Потапового балкону.

Вже з 1 жовтня: тарифи на Інтернет в Україні можуть стрімко злетіти вгору. На скільки підвищать ціни і чому?

Вже з 1 жовтня 2024 року українські провайдери Інтернету можуть підвищити тарифи на свої послуги втричі. З чим повʼязане суттєве подорожчання послуги? Деталі розповість "Один Факт".

Сказала “так”: 34-річна Ольга Харлан оголосила про найважливіше рішення в житті — Білодід її привітала

Українська чемпіонка Олімпійських ігор-2024 Ольга Харлан повідомила важливу новину. Дівчина прийняла пропозицію руки та серця від свого коханого хлопця, італійського спортсмена Луїджи Самеле.