А ви знаєте, як правильно варити кашу: треба, щоб було не лише смачно, але й корисно

Кашу на гарнір готують усі. Та далеко не всім відомо, як зробити страву не лише смачною, але й корисною. Дізнаймося кілька секретів від досвідчених господинь.

Гречана каша

Щоб каша вийшла розсипчастою, крупу можна попередньо підсмажити

Ціни на гречку то підстрибують до небес, то падають нижче плінтуса. Треба користатися моментом, коли вони перебувають на мінімумі, і запасатися крупою. А готувати кашу слід таким чином: залити склянку крупи 2 склянками води.

Варити під кришкою, не піднімаючи покришку і не перемішуючи вариво. За 15 хвилин вогонь треба виключити, а каструлю не відкривати ще кілька хвилин. Якщо потрібна розсипчаста каша золотавого кольору, попередньо підсмажте крупу на пательні, але тримайте не довше 5 хвилин.

Рисова

Рис треба варити на слабкому вогні

Крупа попередньо промивається. Потім 1 склянка крупи заливається 2 склянками води. Вариться каша на дуже слабкому вогні. Сортів рису дуже багато, тому час варіння коливатиметься у межах 15-25 хвилин.

Пшоняна

Пшоно доведеться попередньо промивати кілька разів

Пшоно доведеться промивати кілька разів, допоки вода не буде прозорою. На склянку крупи доведеться долити 4 склянки води. Проваривши крупу до напівготовності, залишки води злийте. Натомість додайте молоко і варіть доти, доки зернятка не розваряться повністю.

Кукурудзяна

Кукурудзяну кашу бажано варити на молоці

Закип’ятіть 300 мл молока, додайте трішки цукру і солі. Після цього всипте 4 ст.лож. крупи. Насипайте з гіркою. Вариться каша не довше 5 хвилин. Далі слід газ вимкнути, а кришку каструлі не знімати ще 15 хвилин. Тільки після цього кашу можна подавати до столу. Дітлахам таке частування має припасти до душі.

Нові статті

Схожі статті

Дивна блузка, беретик і яскравий макіяж: Андрій Данилко показав, як змінювався образ Вєрки Сердючки з 90-тих

Вєрка Сердючка здобула шалену популярність завдяки своєму комічному образу, який одразу підкорив публіку, але що змінились з часів 90-тих років?

“Напевно, настав час”: Олена Віницька зізналась, що розлучалась з чоловіком аж на 2 роки і назвала причину

Екс-учасниця жіночого тріо Олена Вінницька вперше зізналась, що мала з чоловіком Сергієм Большим кризу та розлучалась на два роки - що сталося між подружжям?

“Зі смартфоном в руках і телефонною книжкою в зошиті”: 55-річна Інна Білоконь вперше показала маму

Інна Білоконь – українська акторка, яка стала відомою завдяки ролі мами Вєрки Сердючки. В самої Інни Вікторівни в реальному житті також є мама. Днями артистка показала, як виглядає ця жінка.

День розпочнеться з важкої праці – будьте до неї готовими: гороскоп на 8 липня 2024 для всіх знаків Зодіаку

Гороскоп на 8 липня 2024 року для всіх знаків Зодіаку: день буде непростим у професійному плані, але приємним під час зустрічі зі своїми близькими.