Сковорідка стане немов новенька, якщо застосувати простий засіб: на вибір один із чотирьох компонентів

Пательня в процесі експлуатації все сильніше обростає нагаром. Позбутися цієї напасті дуже складно, але можливо. І необов'язково вдаватися до покупної хімії. Можна обійтися домашніми засобами.

Препарати, що допоможуть повернути сковорідкам колишню новизну, є в кожної господині під рукою. Слід тільки знати, як ними правильно користуватися.

Гірчичний порошок

Свіжого накипу допоможе позбутися гірчиця

Цей засіб здатен замінити щоденне використання засобу для миття посуду. Гірчиці під силу здолати будь-яке забруднення, якщо воно не застаріле. Щойно закінчили смажити м’ясо, рибу чи картоплю, тут же насипте на дно гірчичний порошок. Відставте пательню вбік на 15 хвилин. Після цього змийте під струменем води. Разом із порошком видалиться й увесь нагар.

Сіль

Якщо проґавили момент й отримали застарий шар накипу, налийте у сковорідку трішки води. Додайте в рідину 5 ст.лож. солі. Поставте пательню на газ. Після закипання води витримайте сковорідку на вогні ще 2 хвилини. Тепер відставте її з конфорки й забудьте на 2 години про існування сковорідки. Потім можете знову взяти до рук, злити розчин і видалити залишки бруду.

Сода

Завдяки соді пательня стане ідеально чистою

Без харчової соди в цьому питанні теж ніяк не обійтися. Якщо хочете відчистити дно сковороди, переверніть її та насипте зверху шар соди. Збризніть його оцтом і дайте постояти зо 5 хвилин. Зітріть намазку і ретельно промийте пательню.

Содово-оцтовою сумішшю можна спробувати очистити посуд і в середині. Насипте соду і долийте трішки води. Витримайте пів години, потім долийте оцет. Вимийте посуд до чистоти.

Картоплина

Насипте на дно пательні сіль. Вимийте і розріжте навпіл велику картоплину. Натріть денце посуду картоплею, зчищаючи весь бруд. Промийте.

Нові статті

Схожі статті

Цей лайфхак зекономить ваш час і сили! Як потрібно прати штори та тюлі, щоб не прасувати потім – працює 100%

Постійно прасуєте все після прання, але не хочете цього робити - вихід є! Що потрібно зробити, щоб штори та тюлі були рівними після "очищувальних процедур".

“Міс Всесвіт 2024”: як виглядає 80-річна бабуся трьох онуків, що вийшла в фінал щорічного конкурсу

В 2024 році фіналісткою конкурсу "Міс Всесвіт" стала… 80-річна бабуся. Чой Сун Хва зуміла миттєво стати знаменитістю завдяки міжнародному конкурсу і набула статусу найстаршої моделі.

Хоч і не рідна, але… Чи спілкується дружина Віктора Павліка з його донькою, яка на 7 років за неї старша

Віктор Павлік і Катерина Репяхова мають спільного сина Михася, але до шлюбу з блогеркою співак був одружений тричі, тож має ще дітей - чи спілкується теперішня дружина з його донькою Христиною?

Він не зміг бути з нею до кінця свого життя – як виглядає екс-дружина Миколи Тищенка, з якою були 7 років

Здавалося, що шлюб Миколи Тищенка та Алли Барановської сповнений любові і гармонії, але все це була лише ідеальна картинка - як виглядає колишня обраниця екс-телеведучого, яка народила йому сина.