Не ведіться на заяви аферистів типу: “Вашого солдата поранено” чи “Вам прийшла допомога з-за кордону”

Шахраї дуже швидко підлаштовуються під реалії сьогодення, продумуючи відповідні схеми виманювання коштів з наївних і довірливих людей. Слід ніколи не втрачати пильності.

Не гребують аферисти ні родинами бійців, які захищають Україну, ні літніми людьми, яких надурити набагато простіше, аніж молодь.

“Вашого солдата поранено”

Спритний киянин вирішив наживатися на горі родичів безвісти зниклих солдатів. Він створив сторінку в соцмережі, накидавши туди світлин захисників. Через неї почав зв’язуватися з людьми, які розшукують своїх рідних.

В надії повернути сина додому люди перераховували гроші аферисту

Говорив, що він побратим захисника, який пропав. А коли люди проявляли зацікавленість і хотіли дізнатися про долю свого солдата, вибирав слушну нагоду, казав, що чоловіка поранено і просив грошей буцімто для його евакуації.

Відомо про шість подібних фактів, коли ошукані люди перерахували гроші на картку афериста. Суми коливалися від 1,5 до 5 тисяч гривень. У зловмисника вилучили телефон із листуванням із потерпілими, а також банківську картку, на яку він отримував гроші від довірливих громадян.

“Вам прийшла допомога з-за кордону”

60-літній пані Наталії зателефонував незнайомець. Розговорив жінку, переконавши, що їй належить допомога від міжнародної організації, а він є прямим представником благодійної фірми. Щоб отримати кошти, жінка мала назвати номер своєї банківської карти. На радощах пані Наталія тут же продиктувала ряд цифр. Але допомоги так і не дочекалася.

Літні люди перебувають у зоні особливої уваги шахраїв

Натомість через деякий час їй зателефонували з банку. Виявляється, зловмисники оформили на неї кредит у 40 тисяч гривень, і тепер обдурена жінка має сплачувати суму з відсотками. В поліції ще раз нагадали – отримувати всі соціальні виплати слід через відповідні установи.

Нові статті

Схожі статті

Соковиті і смачненькі квашені помідори за бабусиним рецептом – від такої закуски за вуха не відтягнеш

Квашені помідори — одна з найулюбленіших зимових закусок, якою варто запасатися вже зараз. Помідори можна брати будь-якого сорту. Головна умова – дотримуватися наданої рецептури.

43-річний Потап спародіював 51-річного Винника: показав бур’янець на балконі і назвав точну дату повернення

43-річний український музикант Потап, якого зараз називають втікачем – вирішив спробувати себе в новому амплуа. Він показав пародію на Олега Винника. Дивіться відео з Потапового балкону.

Вже з 1 жовтня: тарифи на Інтернет в Україні можуть стрімко злетіти вгору. На скільки підвищать ціни і чому?

Вже з 1 жовтня 2024 року українські провайдери Інтернету можуть підвищити тарифи на свої послуги втричі. З чим повʼязане суттєве подорожчання послуги? Деталі розповість "Один Факт".

Сказала “так”: 34-річна Ольга Харлан оголосила про найважливіше рішення в житті — Білодід її привітала

Українська чемпіонка Олімпійських ігор-2024 Ольга Харлан повідомила важливу новину. Дівчина прийняла пропозицію руки та серця від свого коханого хлопця, італійського спортсмена Луїджи Самеле.