Як орендувати житло й не втрапити в лабети аферистів: не ігноруйте рієлтора й уважно дивіться навсібіч

Реалії нині такі, що багатьом українцям довелося зірватися з насиджених місць і тікати світ заочі. У новому місті найперше слід обзавестися житлом. Як орендувати квартиру чи будинок і не натрапити при цьому на шахраїв?

Зверніться за допомогою до рієлтора

Так, доведеться сплатити послуги агентства нерухомості, але у такому разі будете певні, що вас не надурять і не залишитеся просто неба, сплативши за кілька місяців оренди. Тільки не обирайте серед пропозицій фірми, що пропонують найменші розцінки. Найімовірніше, послуги за низьку ціну будуть відповідними.

Огляд житла

Перевірте стан меблів, сантехніки й решти приладів

Якщо зустріч з метою оглянути квартиру постійно зривається, це виглядає дуже підозріло. При цьому в жодному разі не погоджуйтеся сплачувати передоплату, допоки не оглянете нерухомість, яку вам пропонують. Спочатку маєте відвідати майбутнє житло, потім підписати договір і тільки після цього сплачувати кошти. Попередньо огляньте якість ремонту, перевірте функціонування меблів, роботу сантехніки, стан приладів, водопроводу, електрики. Коли зберетеся з’їжджати, до вас ніхто потім не пред’явить зайвих претензій.

Звіряйте адреси

Проглядаючи пропозиції в Інтернеті, напевно, натрапите на кілька однотипних на різних ресурсах. Звірте не лише описання, але й адреси. Якщо вони не ідентичні, це має насторожити. Порівняйте також фотографії будинку, представлені на сайті, з його виглядом на мапі. Якщо нарвалися на шахраїв, то такої адреси може не існувати чи на вказаній вулиці розташоване зовсім інше приміщення.

Перегляд документів

Орендодавець має надати повний пакет документів, що підтверджують право власності

Запитайте власника нерухомості, яким пакетом документів він володіє. Він має підтвердити, що житло належить йому по праву – паспорт власника, свідоцтво на право власності, договір купівлі (дарування, міни), довідку з ЖЕКу, скільки осіб зареєстровані. Всі вони мають дати згоду на оренду.

Нові статті

Схожі статті

Не дуже симетричні: Маша Єфросиніна показала свої ніздрі з ракурсу, з якого їх видно найкраще за все

Маша Єфросиніна завжди відверто говорить про те, як їй вдається так гарно виглядати та чи вдавалась вона коли-небудь до пластики, але насправді не все так ідеально.

Зовсім не аристократ з Лондону, режисер та ще один: найгучніші романи 42-річної ведучої Ольги Фреймут

Ведуча Ольга Фреймут вперше вийшла заміж у 35 років. Обранцем зірки став продюсер Володимир Локотко, якому вона подарувала двох дітей. Але до нього в зірки телеекранів були й інші стосунки.

(Відео) Ані Лорак зганьбилася під час виконання пісні Вітні Г’юстон: “Зараз лусне від напруги”

Співачка-втікачка Ані Лорак переспівала пісню популярної американської співачки Вітні Гʼюстон "I Will Always Love You". Однак слухачі її вокал не оцінили. Що саме їм не сподобалось?

Узелков образився на своїх “друзів” у фейсбуці, які не лайкають і не коментують його дописи: послав усіх

Екс-боксер В'ячеслав Узелков схоже, що залишився без друзів, адже він у своїх соцмережах висловився про них - не стримував себе в жодному слові.