Користь кориці і кавової гущі для кімнатних рослин значно перевищена: розвіюємо усталені міфи

Багато підручних засобів досвідчені квітникарі застосовують для підгодівлі своїх зелених насаджень. Але трапляються й такі, що можуть швидше нашкодити, аніж допомогти. Розберімося, до якої категорії належать кориця і кавовий осад.

Міфи про корицю

Часто можна почути, що кориця має безліч поживних речовин, тому пряність дуже корисна для кімнатних рослин. Дивно, звідки з’явився подібний міф, адже пряність добувають з ароматичної кори специфічних рослин. Вона не завдає жодного позитивного впливу на організм людини. Її просто використовують як ароматизатор для покращення смаку страви чи напою. І все!

Кориця нічим не допоможе квітам

Тож і для рослин у горщику ніякої користі не буде від застосування кориці. Від неї не будуть краще рости ні надземна частина, ні коріння квітки. Хіба що, підсипавши кориці, вдасться позбутися неприємного запаху від рослини. Або ж за допомогою прянощі відлякувати мошок від вазона.

Тільки зважте. Причину смороду краще усунути, аніж маскувати. А з мошкою теж треба розібратися – знайти джерело й здолати його. Адже не прибравши проблему, ви знову рано чи пізно зіткнетеся з повторною появою комах, що літають.

Міфи про кавовий осад

Те ж саме з кавовою гущею. Слава про її корисність для кімнатних рослин значно перевищена. Вважається, що після виживання ароматного напою густий залишок слід не викидати, а змішати з землею у горщику. Мовляв, таким чином ґрунт стане більш пухким, його кислотність підвищиться, і він всотає кисень.

Кавова гуща може нашкодити рослині

Насправді далеко не всім квітам показане підвищення кислотності. Велика кількість із рослин від подібного удобрення може взагалі загинути. А якщо навіть виживуть, то піддадуться нападу чорних мушок, які обожнюють подібну кавову землю.

Нові статті

Схожі статті

“Я була залежна від нього”: 35-річна Ксенія Мішина розповіла, якими були її стосунки з першим чоловіком

Ксенія Мішина має сина Платона, якого народила від свого першого коханого, але стосунки були не тривалими та вони розійшлись. Що відомо про першого чоловіка акторки?

Був тричі одружений та має 7 дітей: Дмитро Гордон розповів, як познайомився з дружиною Олесею Бацман

Дмитро Гордон тричі був одружений та має 7 дітей від різних шлюбів, але незважаючи на це він знайшов ту саму Олесю Бацман, з якою понад 12 років разом - як познайомилось подружжя?

Дивна блузка, беретик і яскравий макіяж: Андрій Данилко показав, як змінювався образ Вєрки Сердючки з 90-тих

Вєрка Сердючка здобула шалену популярність завдяки своєму комічному образу, який одразу підкорив публіку, але що змінились з часів 90-тих років?

“Напевно, настав час”: Олена Віницька зізналась, що розлучалась з чоловіком аж на 2 роки і назвала причину

Екс-учасниця жіночого тріо Олена Вінницька вперше зізналась, що мала з чоловіком Сергієм Большим кризу та розлучалась на два роки - що сталося між подружжям?