Не можна спати на невипраній подушці: зробити це набагато простіше, ніж здається

Подушки ми використовуємо щоночі. Тож їх обов'язково слід прати. Робити це треба раз на півроку. От тільки попередньо з'ясуйте, який наповнювач міститься всередині. Це важливо для вибору способу очищення.

Звісно, можна вибивати подушки від пилу. Але мешканцям багатоквартирних будинків робити подібне не дуже зручно. Тому краще все-таки взятися до прання.

Пухові подушки

Пральним порошком краще не користуватися

Температуру вище 30 градусів брати не можна – в іншому разі волокна набудуть неприємного запаху. Прати слід з рідким миючим засобом, а пральний порошок відкласти якомога далі.

Виставляйте мінімальні оберти, щоб не дати можливості пуху збитися в купки. Якщо є можливість, винесіть вироби на двір і там просушіть.

Подушки з пір’я

Пір’я під час прання може збитися в грудки

Такі подушки краще прати вручну, бо є велика ймовірність, що пір’я заб’є фільтри й перекриє стік. Правила ті ж – ледве тепла водичка і рідкий мийний засіб. Після полоскання подушки виносяться на свіже повітря для висихання.

Синтепонові подушки

Віджимати у пральці не можна

Цей матеріал являє собою тонкі нитки, які під час термічної обробки міцно скріпляються між собою. Волокна виходять негігроскопічними і не всотують піт. Температура води має бути не вищою за 40°C. Пральний порошок не використовуйте – лише рідке мило. Після прання доведеться кілька разів виставити режим полоскання.

Віджимати подушки не можна, оскільки порушаться міжволокневі спайки. Просто перекладіть подушку з пральної машини до ванни чи душового піддона й обережно відтисніть залишки води. Потім відправляйте виріб на сушку.

Ортопедичні подушки

Ортопедичні подушки краще не прати

Подушки, забиті екологічним наповнювачем, прати не потрібно. Достатньо буде сухої чистки, щоб вони знову виконували свою важливу функцію.

Нові статті

Схожі статті

Соковиті і смачненькі квашені помідори за бабусиним рецептом – від такої закуски за вуха не відтягнеш

Квашені помідори — одна з найулюбленіших зимових закусок, якою варто запасатися вже зараз. Помідори можна брати будь-якого сорту. Головна умова – дотримуватися наданої рецептури.

43-річний Потап спародіював 51-річного Винника: показав бур’янець на балконі і назвав точну дату повернення

43-річний український музикант Потап, якого зараз називають втікачем – вирішив спробувати себе в новому амплуа. Він показав пародію на Олега Винника. Дивіться відео з Потапового балкону.

Вже з 1 жовтня: тарифи на Інтернет в Україні можуть стрімко злетіти вгору. На скільки підвищать ціни і чому?

Вже з 1 жовтня 2024 року українські провайдери Інтернету можуть підвищити тарифи на свої послуги втричі. З чим повʼязане суттєве подорожчання послуги? Деталі розповість "Один Факт".

Сказала “так”: 34-річна Ольга Харлан оголосила про найважливіше рішення в житті — Білодід її привітала

Українська чемпіонка Олімпійських ігор-2024 Ольга Харлан повідомила важливу новину. Дівчина прийняла пропозицію руки та серця від свого коханого хлопця, італійського спортсмена Луїджи Самеле.