Авто без кондиціонера теж можна охолодити: кілька простих рухів, і поїздка стане сприйматися легше

Літня спека невпинно насувається. Важко перетерпіти високу температуру повітря, а в салоні автомобіля це взагалі нестерпно. Та є кілька можливостей полегшити свій стан.

Важко перебувати в салоні машини спекотного літнього дня, якщо відсутній кондиціонер. А якщо подорож тривала, то цей процес перетворюється на справжню муку. Тож дослухайтеся до наступних порад, щоб не перебувати у гарячому пеклі.

Авто має охолонути

Температуру в салоні під час спеки можна знизити

Насамперед залишайте автівку в холодку, щоб вона не перегрівалася під час паркування. Якщо такої можливості немає, скористайтесь протисонцевим екраном. Сівши за кермо більш-менш прохолодного авто, почуватиметеся значно краще.

В салоні має курсувати повітря

Щойно починаєте рух, запустіть вентиляцію, щоб повітряний потік циркулював усередині. Можете відчинити вікна під час руху або ж скористайтеся повітряним засмоктуванням – так свіже повітря зайде в салон. Можна відкрити вікна по діагоналі – так протяг набагато швидше освіжить салон.

Якщо немає кондиціонера, скористайтеся вентилятором

Якщо застосовуєте вентилятор, не спрямовуйте прохолодний потік на скло. Від перепаду температур розігріте лобове скло може піти тріщинами. Скористайтеся склоомивачем, щоб знизити температуру прозорої поверхні.

Зробіть запаси води

Обов’язково слід мати в багажнику запас води чи якісь інші напої, звісно, безалкогольні. Таким чином удасться запобігти перегріву тіла, підтримуючи належний рівень гідратації.

Вбирайтеся у легкий одяг, що добре пропускає повітря, бажано з бавовни. Якщо потік циркулюватиме вздовж тіла, це зменшить негативні наслідки спекотного дня.

Знизьте температуру сидіння

Покладіть на крісло рушник, який здатен поглинати тепло. Таким чином контакт тіла з теплою поверхнею сидіння мінімізується, і вам стане набагато легше.

Нові статті

Схожі статті

Цей лайфхак зекономить ваш час і сили! Як потрібно прати штори та тюлі, щоб не прасувати потім – працює 100%

Постійно прасуєте все після прання, але не хочете цього робити - вихід є! Що потрібно зробити, щоб штори та тюлі були рівними після "очищувальних процедур".

“Міс Всесвіт 2024”: як виглядає 80-річна бабуся трьох онуків, що вийшла в фінал щорічного конкурсу

В 2024 році фіналісткою конкурсу "Міс Всесвіт" стала… 80-річна бабуся. Чой Сун Хва зуміла миттєво стати знаменитістю завдяки міжнародному конкурсу і набула статусу найстаршої моделі.

Хоч і не рідна, але… Чи спілкується дружина Віктора Павліка з його донькою, яка на 7 років за неї старша

Віктор Павлік і Катерина Репяхова мають спільного сина Михася, але до шлюбу з блогеркою співак був одружений тричі, тож має ще дітей - чи спілкується теперішня дружина з його донькою Христиною?

Він не зміг бути з нею до кінця свого життя – як виглядає екс-дружина Миколи Тищенка, з якою були 7 років

Здавалося, що шлюб Миколи Тищенка та Алли Барановської сповнений любові і гармонії, але все це була лише ідеальна картинка - як виглядає колишня обраниця екс-телеведучого, яка народила йому сина.