Сантехніка без вапняного нальоту й іржі – мрія кожної господині: потрібно два засоби, щоб позбутися проблеми

Новенький унітаз приємно сяє білизною. Але в процесі експлуатації поверхня набуває неприємного вапняного нальоту й слідів від іржі. Навіть спецзасоби бувають безсилі врятувати ситуацію. У таких випадках слід залучити на допомогу народний досвід.

Пральний порошок

Досвідчені господині використовують для повернення білизни чаші унітаза звичайний пральний порошок. Можна придбати найдешевший. Увечері, коли всі домашні вляглися, спустіть воду, щоб змочити фаянс. Візьміть пів склянки порошку і рівномірно розподіліть його по поверхні унітаза. Він чудово триматиметься на мокрому. Залиште так до ранку і йдіть спати.

Пральний порошок впорається з будь-яким забрудненням

Коли прокинетеся, першим ділом обробіть поверхню, присипану порошком, йоржиком. Особливо ретельно орудуйте в місцях патьоків. Тепер можете сміливо змивати воду. Якщо з першого разу не вдалося досягнути ідеальної білизни, повторіть процедуру. В особливо запущених випадках доведеться робити так тричі.

Більше не доводьте ситуацію до масових відкладень. Щойно помітили вапняне забруднення, відразу ж приймайте відповідні заходи.

Лимонна кислота

Непоганий ефект буде після використання лимонної кислоти. 100-грамовий пакетик насипте в чашу і рівномірно розподіліть по всій поверхні. Залиште настоюватися 3-4 години. В цей час користуватися унітазом не можна.

Свіжий наліт можна здолати за допомогою лимонної кислоти

Коли лимонка зробить свою справу, воду змийте, а по поверхні пройдіться йоржиком. У жодному разі не застосовуйте металеві шкребки. Так ви нанесете на фаянсову поверхню невидимі тріщинки, в яких часом почне застрягати бруд. Вимити його звідти буде доволі проблематично.

Зважте, що таким чином можна усувати тільки свіжі плями іржі й вапна. Застарілі не піддадуться. Щоб їх позбутися, краще застосовувати пральний порошок.

Нові статті

Схожі статті

Стала другою матірʼю: чоловік Руслани Писанки Ігор Ісаков показав сина, якого вона виховувала, як рідного

Чоловік Руслани Писанки Ігор Ісаков, з яким вона прожила в законному шлюбі 10 років, до самої своєї смерті – має сина від першого шлюбу. Він розповів, як Руслана ставилась до хлопця.

Не холостяк, як думають всі: 50-річний Олексій Суханов розповів, хто є його обраницею і чим вона займається

Ведучий Олексій Суханов був одружений, але розлучився понад 8 років тому, незважаючи на це чоловік вже знайшов нову обраницю - хто вона така та як виглядає?

“Мої діти вдома”: Марічка Падалко не стримала емоцій від зустрічі з молодшою донькою, яку не бачила 1.5 роки

Телеведуча Марічка Падалко поділилась у соцмережах емоціями з приводу повернення додому молодшої доньки Катрусі. Дівчина не була вдома 1.5 роки і за цей час встигла наздогнати зіркову маму у зрості.

Закуска на всі випадки життя: як приготувати кабачки по-корейськи – розлетиться за 10 хвилин з вашого столу

Нереально смачна закуска на будь-яку пору року з простих інгредієнтів - ви будете в захваті: як приготувати кабачки по-корейськи. Покроковий рецепт.