Сучасні лікарі дали наукове пояснення вагітним щодо забобон: не гладити кішку, не вишивати, не лаятися

Коли жінка вагітніє, з усіх усюд на неї починають сипатися всілякі поради, чого їй не можна робити в жодному разі. Від цього голова йде обертом. Розберімося, звідки взялася така величезна купа забобон.

Народними забобонами мудрі старші люди намагалися вберегти молодих недосвідчених жінок від необачних кроків. Дати наукове пояснення певним явищам вони не могли, тому і викладали науку виношування дитини в народних прикметах. Це нині ми всі стали розумними та можемо розтлумачити породіллі, що і до чого.

Не можна гладити кішку

Вагітним не можна гладити кішку – це правда

Дитинча в такому разі народиться волохатим. Так лякали вагітних молодиць, запобігаючи можливій передачі інфекції від тварини до майбутньої мами.

Не можна підстригати волосся

Таким чином вагітна могла вкоротити віку своєму малюку, адже на кінчиках локонів приховується життєва сила. В сучасних реаліях цей забобон нічим не підтвердився.

Не в’язати й не вишивати

В’язати й вишивати можна, але недовго

Старі бабці лякали, що від цього дитинча може заплутатися у пуповині. Подібне явище можливе, коли плід незначний у розмірах, а в жінки спостерігається багатоводдя. Насправді ж довге перебування вагітної жінки в одному положенні призводить до застою в малому тазі. Тому за 20 хвилин роботи слід обов’язково підводитися, трішки пройтися і змінити позу.

Не можна лаятися

Так дитинча буде беззубим. Сучасні медики докорінно не згодні з цією тезою. Жодних підтверджень подібний забобон не знайшов. Навпаки, жінка виливши весь негатив, що накопичився, лайливими словами, заспокоїться. А значить, і дитинка під серцем почуватиметься краще.

Не купувати дитячі речі

Вагітні в давнину боялися наврочити дитині, адже тоді був надзвичайно великий рівень смертності серед немовлят. Тож і придумували різні забобони, що не підтверджуються наукою. Сучасні майбутні матусі можуть займатися дитячим шопінгом, скільки заманеться. Це принесе їм радість, що обов’язково передасться малюку.

Нові статті

Схожі статті

Цей лайфхак зекономить ваш час і сили! Як потрібно прати штори та тюлі, щоб не прасувати потім – працює 100%

Постійно прасуєте все після прання, але не хочете цього робити - вихід є! Що потрібно зробити, щоб штори та тюлі були рівними після "очищувальних процедур".

“Міс Всесвіт 2024”: як виглядає 80-річна бабуся трьох онуків, що вийшла в фінал щорічного конкурсу

В 2024 році фіналісткою конкурсу "Міс Всесвіт" стала… 80-річна бабуся. Чой Сун Хва зуміла миттєво стати знаменитістю завдяки міжнародному конкурсу і набула статусу найстаршої моделі.

Хоч і не рідна, але… Чи спілкується дружина Віктора Павліка з його донькою, яка на 7 років за неї старша

Віктор Павлік і Катерина Репяхова мають спільного сина Михася, але до шлюбу з блогеркою співак був одружений тричі, тож має ще дітей - чи спілкується теперішня дружина з його донькою Христиною?

Він не зміг бути з нею до кінця свого життя – як виглядає екс-дружина Миколи Тищенка, з якою були 7 років

Здавалося, що шлюб Миколи Тищенка та Алли Барановської сповнений любові і гармонії, але все це була лише ідеальна картинка - як виглядає колишня обраниця екс-телеведучого, яка народила йому сина.