Макарони зі сметанним соусом: якщо правильно приготувати, страва вийде корисною і майже дієтичною

Багато людей відмовляються від вживання макаронів, оскільки бояться набрати зайву вагу. Між тим страву можна приготувати так, щоб вона була смачною і корисною для здоров'я.

Багато людей відмовляються від вживання макаронів, оскільки бояться набрати зайву вагу. Між тим страву можна приготувати так, щоб вона була смачною і корисною для здоров’я.

З одного боку макарони містять чимало вуглеводів, що є шкідливим. З іншого – здатні знижувати рівень поганого холестерину, що доволі важливо. Ще в них є чимало клітковини. Тож можна дійти висновку, що локшина все-таки має більше користі.

Макарони слід варити у великій кількості води

Тільки купувати бажано макаронні вироби з твердих сортів пшениці чи цілозернового борошна. У такому разі отримаєте весь спектр належних вітамінів і мінералів. Обираючи пачку в магазині, уважно придивіться до вмісту.

Макарони мають бути жовтуватими чи золотавими, але в жодному разі не білими. Місце розлому має бути склоподібним. Окрім цього на дні упакування не має бути крихт. Їхня наявність вказує на м’який сорт пшениці, з якої вироблений продукт.

Дітлахи полюбляють кольорові макаронні вироби. Слід зазначити, що такі можна вживати, якщо їх фарбували за допомогою натуральних фарбників – бурякового соку, морквяного, кропиви, шпинатом тощо. Якщо це хімічний засіб, від вживання такої страви краще відмовитися.

Як правильно приготувати макарони

Обирайте для страви високий посуд. Об’єм каструлі має бути значним, а стінки товсті. Води не шкодуйте – чим більше рідини, тим смачнішим буде борошняний виріб. На кожні 100 г локшини має бути літр води.

Надто часто готувати макарони все ж небажано

В жодному разі не промивайте макарони під струменем холодної води – таким чином вимиєте все корисне, що в них є. До страви додавайте соус, змішавши нежирну сметану з піжонською гірчицею, петрушкою, орегано, цедрою лимона, сіллю й перцем. Сметану розбавте гірчицею і поставте на слабкий вогонь у сотейнику, потім додайте решту інгредієнтів і можете всипати готові макарони.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?