Позбавляємося застарілого жиру в духовці: хімічні спецзасоби не знадобляться, все є під рукою

Не можна допускати, щоб у духовці накопичувався застарілий жир і бруд. Після використання теплової шафи її слід добряче вимити. Задля цього дехто користується спеціальною хімією. Але це зовсім необов'язково. Можна впоратися з завданням і завдяки підручним засобам.

Не можна допускати, щоб у духовці накопичувався застарілий жир і бруд. Після використання теплової шафи її слід добряче вимити. Задля цього дехто користується спеціальною хімією. Але це зовсім необов’язково. Можна впоратися з завданням і завдяки підручним засобам.

Достатньо дістати з кухонної шафи чотири інгредієнти – соду, оцет, сіль і лимонну кислоту. Навіть найсильніший бруд перед ними безсилий.

Харчова сода

Содову пасту змийте теплою водою

Цій речовині під силу здолати будь-яке забруднення. Достатньо приготувати кашку, змішавши соду з простою водою. Цією пастою змастити брудні місця й залишити так на кілька годин, зайнявшись іншими справами. Потім слід повернутися до духовки й змити залишки засобу теплою водою.

Оцет

Цю рідину навіть розводити не доведеться. Нанесіть по кілька крапель на забруднення і дійте по тій же схемі, як із содою – очікуйте кілька годин, після чого змивайте.

Лимонна кислота

Після лимонної обробки духовка стане як новенька

Вичавіть сік із цитруса або ж візьміть пакетик із готовою лимонною кислотою. Розведіть водою, просочіть у суміші губку й обробіть забруднення в духовці. За 2-3 години змийте.

Сіль

Якщо усе-таки кортить узятися до хімії, влаштуйте у духовці парову баню. У деко налийте пів літра води, додайте будь-який мийний засіб. Зачиніть дверцята і виставте температуру на 100°C. За пів години вимкніть, але дверцята не відчиняйте. Дочекайтеся, допоки духовка охолоне. Завдяки парі весь бруд розм’якне, і ви легко знімете його губкою.

Подібного ефекту можна добитися, якщо замість хімічного засобу взяти звичайну сіль. Розсипте білі кристали по поверхні духовки й на деках і увімкніть на 100 градусів. Щойно сіль потемніє, вимкніть тепло і дайте духовці охолонути. Вимийте теплою мильною водою.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?