Три лайфхаки дозволять зекономити до пів тонни пального на рік: нічого особливого робити не доведеться

В умовах постійного подорожчання бензину, дизеля й газу постає актуальне питання – чи можливо зменшити витрати палива, аби зекономити трішки грошей. Є певні лайфхаки, що допоможуть вирішити проблему в позитивному ключі.

В умовах постійного подорожчання бензину, дизеля й газу постає актуальне питання – чи можливо зменшити витрати палива, аби зекономити трішки грошей. Є певні лайфхаки, що допоможуть вирішити проблему в позитивному ключі.

Змініть стиль водіння

Плавне водіння заощадить чимало пального

Можна легко зекономити 300 л пального на рік, якщо трохи менше розганятися й різко гальмувати. Плавна їзда й дотримання постійної швидкості потребує менше витрат. А різке натискання на педаль газу збільшує їх у декілька разів. Тож намагайтеся не гальмувати різко перед світлофором, а підкочуватися, а на підвищену швидкість перемикатися якомога швидше.

Ретельно обирайте моторну оливу

Звертайте увагу на склад моторної оливи. Вона має бути синтетичною чи напівсинтетичною і мати низьку в’язкість. У такому разі тертя між рухомими частинами двигуна зменшиться, а ви отримаєте 4 невикористаних каністри річної економії.

Стежте за машиною

Заміна свічок й решта важливих моментів дозволить менше витрачатися на пальне

Стан автівки має бути близьким до ідеального. Якщо вчасно замінювати свічки запалювання, регулювати сход-розвал, це дасть економію в 60 л бензину на рік. Зменшення тиску в шинах на пів атмосфери принесе 6 зекономлених літрів протягом року. Повітряний і паливний фільтри також мають бути в нормі, щоб не було перевитрати.

Зачиніть вікна

Рух із великою швидкістю краще здійснювати з зачиненими вікнами. Навіть якщо ввімкнути кондиціонер, витрата пального буде значно меншою. Прочинені вікна погіршують аеродинаміку, й автівці доводиться витрачати зайву енергію, щоб здолати опір повітря. А це зайві витрати пального.

Нові статті

Схожі статті

Стала другою матірʼю: чоловік Руслани Писанки Ігор Ісаков показав сина, якого вона виховувала, як рідного

Чоловік Руслани Писанки Ігор Ісаков, з яким вона прожила в законному шлюбі 10 років, до самої своєї смерті – має сина від першого шлюбу. Він розповів, як Руслана ставилась до хлопця.

Не холостяк, як думають всі: 50-річний Олексій Суханов розповів, хто є його обраницею і чим вона займається

Ведучий Олексій Суханов був одружений, але розлучився понад 8 років тому, незважаючи на це чоловік вже знайшов нову обраницю - хто вона така та як виглядає?

“Мої діти вдома”: Марічка Падалко не стримала емоцій від зустрічі з молодшою донькою, яку не бачила 1.5 роки

Телеведуча Марічка Падалко поділилась у соцмережах емоціями з приводу повернення додому молодшої доньки Катрусі. Дівчина не була вдома 1.5 роки і за цей час встигла наздогнати зіркову маму у зрості.

Закуска на всі випадки життя: як приготувати кабачки по-корейськи – розлетиться за 10 хвилин з вашого столу

Нереально смачна закуска на будь-яку пору року з простих інгредієнтів - ви будете в захваті: як приготувати кабачки по-корейськи. Покроковий рецепт.