Слимаки на городі завдають шкоди городині: позбавляємося нахабних шкідників дешево й гарантовано

Якщо весна видасться дощовою, на городі казна звідки з'являються слимаки, які шкодять зеленим насадженням. Від молюсків треба позбутися, але як зробити це правильно?

Якщо весна видасться дощовою, на городі казна звідки з’являються слимаки, які шкодять зеленим насадженням. Від молюсків треба позбутися, але як зробити це правильно?

Хімію застосовувати не хочеться, щоб не зашкодити майбутньому врожаю. У такому разі слід звернутися до простих перевірених практикою засобів. Слимаків, приміром, можна заманити в пивну пастку.

Пивна приманка

Слимаки обожнюють пиво

Пивна пастка допоможе зібрати слимаків докупи. Задля цього відріжте горлечко в пляшці, налийте в неї пиво і закопайте в землю. Молюски не відмовляться поласувати пінним напоєм, масово залізуть в середину, а вибратися назад не зможуть. Вам залишиться лише викопати пластикову тару й викинути разом із “квартирантами”.

Гострий перець

У 10-літровому відрі води слід розвести 500 г порошку гострого перцю. Відставте суміш на 2 доби. Перекип’ятіть і знову дайте настоятися 48 годин. Після цього відвар можна застосовувати, побризкавши на землю. Подібний запах слимакам не сподобається, і вони покинуть ділянку.

Гірчичний порошок

Гірчиця допоможе відлякати слимаків

Ґрунт можна обробити гірчичним настоєм. 2 ст.лож. гірчичного порошку розведіть у 200 мл води. Дайте настоятися протягом години. Після цього можна приступати до обробки.

Сажа

Доріжки та міжряддя можна посипати сажею. Слимаки не будуть повзати по такій поверхні. Тож і до грядок не доберуться. Знайдуть собі більш привабливий город.

Дьоготь

Запах цієї в’язкої рідини страшенно не подобається черевоногим, тож нею можна з успіхом відлякувати слимаків із городу.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?