Любите прикрашати страви м’ятними гілочками? Тоді виростіть вдома: рослина приживеться й пускатиме пагони

М'яту можна використовувати для приготування страв, а ще додавати в чай. Крім того людям, що багато часу проводять за монітором, слід робити м'ятні компреси на очі. Тож бажано, щоб кілька гілочок рослини завжди були під рукою. Задля цього дуже легко виростити м'яту в горщику на підвіконні.

М’яту можна використовувати для приготування страв, а ще додавати в чай. Крім того, людям, що багато часу проводять за монітором, слід робити м’ятні компреси на очі. Тож бажано, щоб кілька гілочок рослини завжди були під рукою. Задля цього дуже легко виростити м’яту в горщику на підвіконні.

М’ята – рослина невибаглива, тож якогось специфічного складу ґрунту не потребує. Можна брати універсальний чи взагалі накопати трішки землі на клумбі під будинком. Вирощувати культурну рослину можна з насіння, придбавши його у квітковому магазині чи замовивши через Інтернет.

М’ята чудово приживеться в горщику на вікні

Дно вазона обов’язково прокладіть дренажем, далі засипте ґрунт і висійте насіння на глибину 5 мм. Воно має бути сухим, а після цього посадки його можна полити. Не забувайте регулярно зволожувати землю.

Сходів чекайте через 2-3 тижні. Ще півтора тижня знадобиться для формування рослини. Лише тоді зможете насолоджуватися м’ятним чаєм. Регулярно поливайте м’яту і розпушуйте землю в горщику. Коли з’явиться кілька стебел із листям, можете починати обривати й застосовувати для власних потреб.

Отримаєте екологічно чистий м’ятний чай

Якщо придбали пучок м’яти на базарі, можете одну гілочку поставити у воду. Дочекайтеся, коли вона пустить коріння, і висадіть рослину у вазон. Тримайте на сонячному підвіконні та не забувайте поливати. Тоді рослина обов’язково прийметься.

Маєте можливість викопати кущик м’яти з корінцем? Тоді не обчищайте землю довкола. Висаджуйте у вазон разом із рідним ґрунтом. Так підопічна швидше приживеться і пустить нові пагони, які можна сміливо пускати на кухонні потреби.

Нові статті

Схожі статті

Був тричі одружений та має 7 дітей: Дмитро Гордон розповів, як познайомився з дружиною Олесею Бацман

Дмитро Гордон тричі був одружений та має 7 дітей від різних шлюбів, але незважаючи на це він знайшов ту саму Олесю Бацман, з якою понад 12 років разом - як познайомилось подружжя?

Дивна блузка, беретик і яскравий макіяж: Андрій Данилко показав, як змінювався образ Вєрки Сердючки з 90-тих

Вєрка Сердючка здобула шалену популярність завдяки своєму комічному образу, який одразу підкорив публіку, але що змінились з часів 90-тих років?

“Напевно, настав час”: Олена Віницька зізналась, що розлучалась з чоловіком аж на 2 роки і назвала причину

Екс-учасниця жіночого тріо Олена Вінницька вперше зізналась, що мала з чоловіком Сергієм Большим кризу та розлучалась на два роки - що сталося між подружжям?

“Зі смартфоном в руках і телефонною книжкою в зошиті”: 55-річна Інна Білоконь вперше показала маму

Інна Білоконь – українська акторка, яка стала відомою завдяки ролі мами Вєрки Сердючки. В самої Інни Вікторівни в реальному житті також є мама. Днями артистка показала, як виглядає ця жінка.