Почорніли стіни й тхне цвіллю? З пліснявою можна швидко розправитися: жодних вартісних засобів не знадобиться

Відсутність достатнього рівня вентиляції призводить до появи на стінах, та підвіконнях плісняви. Жити в таких умовах й миритися з цією проблемою не можна, оскільки це нашкодить здоров'ю. Тож починаймо активну боротьбу з грибком.

Відсутність достатнього рівня вентиляції призводить до появи на стінах, та підвіконнях плісняви. Жити в таких умовах й миритися з цією проблемою не можна, оскільки це нашкодить здоров’ю. Тож починаймо активну боротьбу з грибком.

Тепле вологе середовище – справжній рай для спорів цвілі. Тому найперше правило – постійно провітрювати всі кімнати, аби підтримувати рівень вологості на достатньому рівні. Добившись прохолодного сухого повітря замість гарячого й вологого, удасться запобігти появі цвілі.

А тим, хто проґавив цей момент і допустив розповсюдження грибка по приміщенню, придадуться наступні лайфхаки.

Оцет

Оцет з водою – дієвий засіб проти цвілі

Розведіть оцет наполовину водою, залийте суміш у розпилювач. Обробіть заражені пліснявою ділянки стіни. Залиште так на годину, після чого протріть вологою губкою. За тиждень повторіть процедуру. Можливо, доведеться провести ще кілька подібних заходів до повного зникнення проблеми.

Спирт

Можна брати хоч етиловий, хоч нашатирний – який застанете в аптеці. Розведіть спирт наполовину водою. Цим розчином обробляйте скляні поверхні, пластикові, кахельну плитку. Коли засіб підсохне, протріть проблемні місця вологою серветкою.

Сода

Содовий розчин допоможе позбутися цвілі

Підігрійте 0,5 л води й розчиніть у ній 1 ст.лож. харчової соди. Губкою, змоченою у засобі, натирайте почорнілі місця на стінах. Змивати не треба.

Йод

Пляшечки з розчином йоду розставте в місцях, уражених пліснявою. Антисептичний засіб почне випаровуватися і придушуватиме життєдіяльність грибка. Робити це треба вже після обробки уражених стін у профілактичних цілях, щоб пліснява знову не повернулася.

Нові статті

Схожі статті

Соковиті і смачненькі квашені помідори за бабусиним рецептом – від такої закуски за вуха не відтягнеш

Квашені помідори — одна з найулюбленіших зимових закусок, якою варто запасатися вже зараз. Помідори можна брати будь-якого сорту. Головна умова – дотримуватися наданої рецептури.

43-річний Потап спародіював 51-річного Винника: показав бур’янець на балконі і назвав точну дату повернення

43-річний український музикант Потап, якого зараз називають втікачем – вирішив спробувати себе в новому амплуа. Він показав пародію на Олега Винника. Дивіться відео з Потапового балкону.

Вже з 1 жовтня: тарифи на Інтернет в Україні можуть стрімко злетіти вгору. На скільки підвищать ціни і чому?

Вже з 1 жовтня 2024 року українські провайдери Інтернету можуть підвищити тарифи на свої послуги втричі. З чим повʼязане суттєве подорожчання послуги? Деталі розповість "Один Факт".

Сказала “так”: 34-річна Ольга Харлан оголосила про найважливіше рішення в житті — Білодід її привітала

Українська чемпіонка Олімпійських ігор-2024 Ольга Харлан повідомила важливу новину. Дівчина прийняла пропозицію руки та серця від свого коханого хлопця, італійського спортсмена Луїджи Самеле.