Охолодити кімнату можна й без кондиціонера: кілька лайфхаків для подолання літньої спеки

Після затяжної та дощової весни українці врешті дочекалися погожих літніх днів. Та виникла інша проблема – тепер в оселях стало значно спекотно. Чи можна якось знизити градус повітря в кімнаті, не вмикаючи кондиціонер?

Після затяжної та дощової весни українці врешті дочекалися погожих літніх днів. Та виникла інша проблема – тепер в оселях стало значно спекотно. Чи можна якось знизити градус повітря в кімнаті, не вмикаючи кондиціонер?

Всі добропорядні громадяни намагаються економити електроенергію й обходитися без цього потужного приладу. Саме для таких свідомих громадян та тих, хто ще не встановив кондиціонер, надаємо наступні лайфхаки.

Збільшуємо вологість

Зазвичай у надмірну літню спеку вологість в кімнаті стає мінімальною. Якщо її підвищити, то стане набагато легше перебувати в оселі. Тож можна встановити зволожувач повітря.

Зволоження повітря допоможе знизити градуси

Або ж у ванну набрати трішки холодної води й відчинити двері. Повітря набереться вологості, а температура знизиться на 1-2 градуси.

Захищаємося від сонця

Сонячні промені здатні перетворити мікроклімат у кімнаті на справжню лазню. Тому вдень треба завішувати вікна щільними портьєрами. Чим менше сонця проникне до житла, тим прохолодніше буде в ньому.

Робимо повітря прохолодним

Вентилятор сам не впорається – треба додати лід

Навіть увімкнений вентилятор не зробить у кімнаті комфортну температуру. Цей прилад не здатен охолоджувати повітря. Він просто його рухає. А якщо поставити перед лопатями місткість із льодом, тоді по приміщенню рознесуться приємна свіжість і прохолода.

Ховаємо текстиль

На період літньої спеки приберіть з кімнати всі килимки, декоративні подушки, пледи тощо. Перебувати на прохолодній шкірі дивану значно комфортніше, аніж отримувати тепло від підстилки, що міститься на ньому. Ставати на голу підлогу теж буде приємніше, аніж втопати у м’якому килимі.

Нові статті

Схожі статті

Не дуже симетричні: Маша Єфросиніна показала свої ніздрі з ракурсу, з якого їх видно найкраще за все

Маша Єфросиніна завжди відверто говорить про те, як їй вдається так гарно виглядати та чи вдавалась вона коли-небудь до пластики, але насправді не все так ідеально.

Зовсім не аристократ з Лондону, режисер та ще один: найгучніші романи 42-річної ведучої Ольги Фреймут

Ведуча Ольга Фреймут вперше вийшла заміж у 35 років. Обранцем зірки став продюсер Володимир Локотко, якому вона подарувала двох дітей. Але до нього в зірки телеекранів були й інші стосунки.

(Відео) Ані Лорак зганьбилася під час виконання пісні Вітні Г’юстон: “Зараз лусне від напруги”

Співачка-втікачка Ані Лорак переспівала пісню популярної американської співачки Вітні Гʼюстон "I Will Always Love You". Однак слухачі її вокал не оцінили. Що саме їм не сподобалось?

Узелков образився на своїх “друзів” у фейсбуці, які не лайкають і не коментують його дописи: послав усіх

Екс-боксер В'ячеслав Узелков схоже, що залишився без друзів, адже він у своїх соцмережах висловився про них - не стримував себе в жодному слові.