Зайві лампочки не світіть, а бойлер не вимикайте: ці та інші способи економії електрики влітку

Минулої зими українці переконалися, як це – жити без світла. Тому кожен хоче внести посильний внесок у справу економії споживання електроенергії. Влітку це питання теж надзвичайно актуальне. Та й першочервневе зростання цін на електрику спонукає до доброї справи. Виявляється, є певні лайфхаки з цього приводу.

Минулої зими українці переконалися, як це – жити без світла. Тому кожен хоче внести посильний внесок у справу економії споживання електроенергії. Влітку це питання теж надзвичайно актуальне. Та й першочервневе зростання цін на електрику спонукає до доброї справи. Виявляється, є певні лайфхаки з цього приводу.

Щоб менше платити за світло, найперше треба замінити старі лампи розжарювання на LED-світильники. Сучасні лампочки здатні споживати в 10 разів менше електроенергії, щоб освітлити оселю в темну пору доби.

Економія електроенергії – реальна справа

Бажано не палити величезну люстру під стелею з великою кількістю ламп, а використовувати освітлення потрібної на цей момент зони перебування людини.

Обов’язково вимикайте світло, якщо на цей час у кімнаті нікого немає. А от бойлер спеціалісти не радять вимикати з мережі. Допоки він нагріє холодну воду з нуля, споживатиме набагато більше енергії, аніж якби стояв на мінімумі й підтримував температуру води в баку на належному рівні.

Електрочайник – річ дуже зручна, але бере чимало світла при роботі. Тому не треба наливати й кип’ятити повну місткість, якщо збираєтеся випити одну філіжанку кави. Наливайте рівно стільки, скільки потрібно, але не менше 0,5 л.

Якщо користуєтеся електроплитою, обов’язково накривайте каструлі й пательні кришками під час приготуванні страв.

Обирайте для носіння речі, які не мнуться. У такому разі не доведеться застосовувати праску.

Встановлення багатозонного лічильника дозволить в нічні години платити за електроенергію за дешевшим тарифом. От тоді й можна буде запускати пральну машину й ту, що миє посуд.

Нові статті

Схожі статті

Стала другою матірʼю: чоловік Руслани Писанки Ігор Ісаков показав сина, якого вона виховувала, як рідного

Чоловік Руслани Писанки Ігор Ісаков, з яким вона прожила в законному шлюбі 10 років, до самої своєї смерті – має сина від першого шлюбу. Він розповів, як Руслана ставилась до хлопця.

Не холостяк, як думають всі: 50-річний Олексій Суханов розповів, хто є його обраницею і чим вона займається

Ведучий Олексій Суханов був одружений, але розлучився понад 8 років тому, незважаючи на це чоловік вже знайшов нову обраницю - хто вона така та як виглядає?

“Мої діти вдома”: Марічка Падалко не стримала емоцій від зустрічі з молодшою донькою, яку не бачила 1.5 роки

Телеведуча Марічка Падалко поділилась у соцмережах емоціями з приводу повернення додому молодшої доньки Катрусі. Дівчина не була вдома 1.5 роки і за цей час встигла наздогнати зіркову маму у зрості.

Закуска на всі випадки життя: як приготувати кабачки по-корейськи – розлетиться за 10 хвилин з вашого столу

Нереально смачна закуска на будь-яку пору року з простих інгредієнтів - ви будете в захваті: як приготувати кабачки по-корейськи. Покроковий рецепт.