Помідори, банани, кавуни належать до продуктів, що швидко псуються: чи можна подовжити життя і свіжість плодів

Часто трапляється, що вибираєш у супермаркеті начебто й свіжі овочі з фруктами. А коли приносиш їх додому, вони вже встигають підв'янути. Враховуючи нинішні ціни на продукти це неабияк дратує. Чи є вихід із подібної ситуації?

Часто трапляється, що вибираєш у супермаркеті начебто й свіжі овочі з фруктами. А коли приносиш їх додому, вони вже встигають підв’янути. Враховуючи нинішні ціни на продукти це неабияк дратує. Чи є вихід із подібної ситуації?

Кавун

Зберегти розрізаний кавун допоможе часник

Плід, можливо, вам дістався й свіжий, але за один раз його навряд чи подужаєш. Доводиться складати решту на зберігання. Перед тим, як відправляти соковиту надрізану ягоду в холодильник, обкладіть червону м’якоту зубчиками часнику й затягніть харчовою плівкою. Це завадить розвитку бактерій на лінії розрізу. А значить, можна буде сміливо доїсти кавун пізніше.

Помідори

Вже на наступний день після покупки томати можуть почати підгнивати. Щоб подібної капості не трапилося, заклейте плід скотчем. Проста процедура перепинить доступ волозі в середину помідора, і він зберігатиметься у цілісному вигляді хоч цілий тиждень.

Часник

Аби часничини під час зберігання не почали проростати і не стали непридатними до вживання через м’якість, додайте в пакет, де зберігаєте зубці, трішки солі й чайної заварки. Закрийте якомога щільніше, і можете бути спокійні – часник збереже товарний вигляд надовго.

Цибуля

Цибулю треба зберігати в панчосі

Цей фітонцид гарненько зберігається за бабусиним рецептом. Напевно, ви бачили, відвідуючи літніх людей у селі, що вони складають цибулини в панчоху і підвішують. Цей спосіб слід узяти на озброєння і в міських умовах, якщо не хочете викидати невдовзі підгнилі плоди.

Зелена цибуля

Якщо треба подовжити життя зеленому перу, то скористайтеся вологим паперовим рушником. Якщо в нього загорнути зелені цибульки, то стебельця залишаться свіжими, неначе щойно з грядки, до 2 тижнів.

Банани

Щоб шкірочка солодкого плоду не набула коричневого кольору, коли принесете банани додому, поставте їх під струмінь води з крану. Так ви змиєте засіб, що підсилює дозрівання. Після цього банани протріть паперовим рушником й обгорніть вологою серветкою. Тепер можна залишати на кілька днів.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?