Водії завжди беруть у дорогу пляшку олії: не для заправки салату, а зовсім з іншою метою

Напевно, ви бачили в автівці водія зі стажем пляшку з олією. Можливо, й не поцікавилися, навіщо вона там. Але ця проста річ може стати дуже помічна в дорозі. Розберімося, за яких обставин.

Напевно, ви бачили в автівці водія зі стажем пляшку з олією. Можливо, й не поцікавилися, навіщо вона там. Але ця проста річ може стати дуже помічна в дорозі. Розберімося, за яких обставин.

Обробка поверхонь

Переважна більшість деталей у салоні зроблена з пластику. Тож протирання їх ганчіркою, вмоченою в олії надає такій поверхні блиску й респектабельного вигляду. Достатньо лише змішати невелику кількість олії з лимонною кислотою. Робиться це в однакових пропорціях.

Пластикову панель протирайте олією

Те ж саме зі шкіряними кріслами. Якщо намастити їх олією, блищатимуть, а колір матиме яскравіший вигляд.

Замерзання дверцят

Узимку олія допоможе розв’язати проблему примерзання дверцят. Зазвичай подібне відбувається через крапельки води, що потрапили під гумовий ущільнювач й перетворилися на лід. Якщо обробити проблемні місця олією, то труднощів із відкриванням просто не виникне, адже жир відштовхуватиме воду.

Зняття наклейки

Олія допоможе зняти наклейку зі скла

Якщо знадобиться зняти якусь із наклейок на кузові чи склі авто, скористайтеся олією. Картинка запросто зніметься, а сліди клею зникнуть. Треба натерти місце рослинною олією, зачекати зо 5 хвилин, після чого картинку зняти й протерти скло ганчірочкою. Жодних слідів не залишиться.

Запобігання калюжам

Якщо виїхати з гаража в холодну пору року, сніг чи дощ обов’язково промочать підошви взуття, а під водійським кріслом утвориться калюжа. Щоб запобігти появі вологи в салоні, взуття знизу можна змастити олією. Тоді крапельки води не заноситимуться в салон разом із черевиками, а відскакуватимуть. Діє такий засіб недовго, та на один день має вистачити.

Нові статті

Схожі статті

Був тричі одружений та має 7 дітей: Дмитро Гордон розповів, як познайомився з дружиною Олесею Бацман

Дмитро Гордон тричі був одружений та має 7 дітей від різних шлюбів, але незважаючи на це він знайшов ту саму Олесю Бацман, з якою понад 12 років разом - як познайомилось подружжя?

Дивна блузка, беретик і яскравий макіяж: Андрій Данилко показав, як змінювався образ Вєрки Сердючки з 90-тих

Вєрка Сердючка здобула шалену популярність завдяки своєму комічному образу, який одразу підкорив публіку, але що змінились з часів 90-тих років?

“Напевно, настав час”: Олена Віницька зізналась, що розлучалась з чоловіком аж на 2 роки і назвала причину

Екс-учасниця жіночого тріо Олена Вінницька вперше зізналась, що мала з чоловіком Сергієм Большим кризу та розлучалась на два роки - що сталося між подружжям?

“Зі смартфоном в руках і телефонною книжкою в зошиті”: 55-річна Інна Білоконь вперше показала маму

Інна Білоконь – українська акторка, яка стала відомою завдяки ролі мами Вєрки Сердючки. В самої Інни Вікторівни в реальному житті також є мама. Днями артистка показала, як виглядає ця жінка.