Водії завжди беруть у дорогу пляшку олії: не для заправки салату, а зовсім з іншою метою

Напевно, ви бачили в автівці водія зі стажем пляшку з олією. Можливо, й не поцікавилися, навіщо вона там. Але ця проста річ може стати дуже помічна в дорозі. Розберімося, за яких обставин.

Напевно, ви бачили в автівці водія зі стажем пляшку з олією. Можливо, й не поцікавилися, навіщо вона там. Але ця проста річ може стати дуже помічна в дорозі. Розберімося, за яких обставин.

Обробка поверхонь

Переважна більшість деталей у салоні зроблена з пластику. Тож протирання їх ганчіркою, вмоченою в олії надає такій поверхні блиску й респектабельного вигляду. Достатньо лише змішати невелику кількість олії з лимонною кислотою. Робиться це в однакових пропорціях.

Пластикову панель протирайте олією

Те ж саме зі шкіряними кріслами. Якщо намастити їх олією, блищатимуть, а колір матиме яскравіший вигляд.

Замерзання дверцят

Узимку олія допоможе розв’язати проблему примерзання дверцят. Зазвичай подібне відбувається через крапельки води, що потрапили під гумовий ущільнювач й перетворилися на лід. Якщо обробити проблемні місця олією, то труднощів із відкриванням просто не виникне, адже жир відштовхуватиме воду.

Зняття наклейки

Олія допоможе зняти наклейку зі скла

Якщо знадобиться зняти якусь із наклейок на кузові чи склі авто, скористайтеся олією. Картинка запросто зніметься, а сліди клею зникнуть. Треба натерти місце рослинною олією, зачекати зо 5 хвилин, після чого картинку зняти й протерти скло ганчірочкою. Жодних слідів не залишиться.

Запобігання калюжам

Якщо виїхати з гаража в холодну пору року, сніг чи дощ обов’язково промочать підошви взуття, а під водійським кріслом утвориться калюжа. Щоб запобігти появі вологи в салоні, взуття знизу можна змастити олією. Тоді крапельки води не заноситимуться в салон разом із черевиками, а відскакуватимуть. Діє такий засіб недовго, та на один день має вистачити.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?