Прасувати чи не прасувати білизну після прання і чи можна зробити це без використання праски

Випрасувати постільну білизну після прання доволі складно через великі розміри простирадл й підковдр. Але якщо врахувати кілька лайфхаків, усе піде як по маслу.

Випрасувати постільну білизну після прання доволі складно через великі розміри простирадл й підковдр. Але якщо врахувати кілька лайфхаків, усе піде як по маслу.

Можливо, зовсім відмовитися від цієї процедури та спати на чистій, але зім’ятій постелі? Медики категорично не радять так робити. Адже прасування гарячою праскою дозволяє знезаразити тканину. Особливо це важливо для дитячих пелюшок і наволочок.

Вологу білизну можна згорнути рулоном

Якщо праска зламалася чи відключили світло, доведеться виходити із ситуації іншим шляхом. Розгладити тканину в такому разі можна наступним чином.

Якщо користаєтеся сушильною машиною, додайте в неї кубики льоді чи підкладіть вологий рушник. Під дією вологого повітря білизна краще піддаватиметься розрівнюванню.

Звісно, сушарка для білизни є далеко не в кожній оселі. Тоді треба згорнути простирадла в рулон. Це треба робити, коли тканина підсохне на 80%. Вона має бути зовсім трішки вологою, бо якщо висохне повністю, нічого не вийде.

Розгладити простирадло допоможе пульверизатор

Можете спробувати вивісити простирадло чи підковдр у всю довжину й розпилити поряд воду з пульверизатора. Від підвищення вологості повітря, білизна розгладиться.

З білизною на гумці такий варіант не пройде. Скрутити таке простирадло в рулон можна, але зморшки й заломи при цьому не розгладяться. Тож доведеться або спати на м’ятій постелі, або таки знайти можливість скористатися праскою і прасувальною дошкою.

Якщо оберете останній варіант, зважте:

  • прасувати білизну слід з вивороту;
  • підковдру доведеться прасувати з обох боків;
  • праска має бути розігріта до гарячого, бо інакше не вдасться розгладити білизну.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?