Робимо заготівлю овочів на зиму: морозьте помідори цілими чи шматочками правильно, щоб зберегти вітаміни

Якщо зібрали непоганий врожай помідорів, наїлися досхочу й закрутили безліч банок із маринованими томатами, а плоди ще залишилися, спробуйте заморозити решту овочів.

Якщо зібрали непоганий врожай помідорів, наїлися досхочу й закрутили безліч банок із маринованими томатами, а плоди ще залишилися, спробуйте заморозити решту овочів.

Цілі помідори

Процес замороження зберігає майже всі вітаміни, що були присутні у свіжих плодах. Овочі помийте, викладіть на рушник, щоб висохли. Зробіть надрізи біля плодоніжки, щоб шкірочка не лопнула під час зберігання.

Помідори можна заморожувати цілими чи шматочками

Викладіть овочі на дошку для нарізання і відправте в морозилку на 30 хвилин, щоб схопилася м’якота. Після цього дістаньте, перекладіть у пакети для заморожування чи пластиковий контейнер і відправляйте на тривале зберігання в морозильну камеру. Якщо проігноруєте пункт зі швидким заморожуванням і відразу складете помідори докупи, отримаєте суцільну грудку, від якої згодом буде складно щось відколоти.

Помідори шматочками

Взимку дістанете помідорчик із морозилки, знімете шкірочку (це робиться дуже легко), а сам томат наріжете шматочками й можете відправляти в каструлю чи на пательню. Найдоцільніше заморожувати сорт чері, оскільки маленькі плоди щільно прилягають один до одного й економлять місце в морозильній шафі.

Спочатку викладіть томати в один ряд

Бажано використати заморожені томати протягом 4 місяців. У такому разі можете бути певні – вітамін В, йод, залізо й інші корисні елементи збереглися повною мірою.

Тугі помідори з товстою шкірочкою можна заради економії місця заморожувати, нарізавши шматочками. Їх теж спочатку слід заморозити, виклавши в один шар, а вже потім перекладати в пакет. До речі, пакет кладіть у морозилку разом із помідорами на дошці.

Нові статті

Схожі статті

Він не зміг бути з нею до кінця свого життя – як виглядає екс-дружина Миколи Тищенка, з якою були 7 років

Здавалося, що шлюб Миколи Тищенка та Алли Барановської сповнений любові і гармонії, але все це була лише ідеальна картинка - як виглядає колишня обраниця екс-телеведучого, яка народила йому сина.

Холостяк, як знають всі: 74-річний Михайло Поплавський не завжди був самотнім – хто були його жінки

Михайло Поплавський завидний холостяк, але так було не завжди - що відомо про бурхливе особисте життя співочого ректора, який двічі був одружений.

Маркетологи від Бога: в Україні продають щасливе ліжко для тих, хто й досі шукає діточок в капусті

Українські продавці виходять на новий рівень і створюють унікальні оголошення. Вони відразу привертають увагу своєю неабиякою креативністю. Наприклад ось це – про чарівне ліжко.

“Повільніше, пане господарю”: вчені розповіли власникам собак, як правильно спілкуватись із песиком

Нещодавно вчені оприлюднили результати дослідження, метою якого було дізнатись особливості комунікації людей та собак. Як же господарю спілкуватись із песиком, щоб він його розумів краще?