Як після фарбування залишити колір на волоссі якомога довше: врахуйте 4 важливих моменти

Волосся мало пофарбувати. Треба ще й залучити певні заходи, щоб відтінок протримався якомога довше. Розберімося, що для цього слід зробити.

Волосся мало пофарбувати. Треба ще й залучити певні заходи, щоб відтінок протримався якомога довше. Розберімося, що для цього слід зробити.

Не мийте голову

Щойно пофарбували волосся, втримайтеся хоча б 2 дні, а краще 3, від миття. У той момент, коли на волосся починає діяти фарба, кутикула розкривається. Пігмент проникає в стрижень волосини. На його закріплення потрібен певний час. Тому не треба відразу мити голову – таким чином не змиєте колір до того, як він почне діяти.

Не відвідуйте лазню

Сауна, лазня, басейн – усе це пов’язано з застосуванням хлорованої води, яка може негативно вплинути на відтінок волосся. Висока температура повітря сприятиме витісненню пігменту зі стрижня. Тож перші 2 тижні після фарбування волосся відмовтеся від такого виду СПА. Та й надалі обов’язково користуйтеся шапочкою в басейні та рушником у парній.

Мийте волосся якомога рідше

Щоденне застосування шампуню призведе до втрати кольору й гарного блиску волосся. Тому бажано застосовувати його 1 раз на тиждень. Звісно, для дівчат із жирним волоссям така порада не підходить. Постарайтеся робити це двічі на тиждень чи хоча б через день. При цьому застосовуйте делікатні засоби очищення і користуйтеся не надто гарячою водою, бо вона здатна вимивати колір.

Ретельно обирайте шампунь

Деякі засоби для миття волосся містять жорсткі сульфати. Так, вони добротно очищають шкіру голови. От тільки безжально вимивають пігмент. Шампунь, що глибоко очищає, використовуйте перед фарбуванням, щоб очистити волосся від залишків попередньої фарби. А от після зробіть паузу, обираючи більш м’яку косметику для волосся.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?