Як після фарбування залишити колір на волоссі якомога довше: врахуйте 4 важливих моменти

Волосся мало пофарбувати. Треба ще й залучити певні заходи, щоб відтінок протримався якомога довше. Розберімося, що для цього слід зробити.

Волосся мало пофарбувати. Треба ще й залучити певні заходи, щоб відтінок протримався якомога довше. Розберімося, що для цього слід зробити.

Не мийте голову

Щойно пофарбували волосся, втримайтеся хоча б 2 дні, а краще 3, від миття. У той момент, коли на волосся починає діяти фарба, кутикула розкривається. Пігмент проникає в стрижень волосини. На його закріплення потрібен певний час. Тому не треба відразу мити голову – таким чином не змиєте колір до того, як він почне діяти.

Не відвідуйте лазню

Сауна, лазня, басейн – усе це пов’язано з застосуванням хлорованої води, яка може негативно вплинути на відтінок волосся. Висока температура повітря сприятиме витісненню пігменту зі стрижня. Тож перші 2 тижні після фарбування волосся відмовтеся від такого виду СПА. Та й надалі обов’язково користуйтеся шапочкою в басейні та рушником у парній.

Мийте волосся якомога рідше

Щоденне застосування шампуню призведе до втрати кольору й гарного блиску волосся. Тому бажано застосовувати його 1 раз на тиждень. Звісно, для дівчат із жирним волоссям така порада не підходить. Постарайтеся робити це двічі на тиждень чи хоча б через день. При цьому застосовуйте делікатні засоби очищення і користуйтеся не надто гарячою водою, бо вона здатна вимивати колір.

Ретельно обирайте шампунь

Деякі засоби для миття волосся містять жорсткі сульфати. Так, вони добротно очищають шкіру голови. От тільки безжально вимивають пігмент. Шампунь, що глибоко очищає, використовуйте перед фарбуванням, щоб очистити волосся від залишків попередньої фарби. А от після зробіть паузу, обираючи більш м’яку косметику для волосся.

Нові статті

Схожі статті

Дизайнерський ремонт, світлі тона та багато простору: Тімур Мірошниченко показав, як виглядає його квартира

Шоумен Тімур Мірошниченко показав свою величезну квартиру біля Дніпра, в якій він живе з дружиною та чотирма дітьми: як виглядає оселя зіркового подружжя?

“Для мене це табу”: 38-річна Злата Огнєвіч розповіла, що була в стосунках з одруженим чоловіком – подробиці

Співачці Златі Огнєвіч не дуже щастить у коханні навіть після шоу "Холостячка". Нещодавно зірка розповіла, що одним із її романів був із одруженим чоловіком - що відомо?

“Я була залежна від нього”: 35-річна Ксенія Мішина розповіла, якими були її стосунки з першим чоловіком

Ксенія Мішина має сина Платона, якого народила від свого першого коханого, але стосунки були не тривалими та вони розійшлись. Що відомо про першого чоловіка акторки?

Був тричі одружений та має 7 дітей: Дмитро Гордон розповів, як познайомився з дружиною Олесею Бацман

Дмитро Гордон тричі був одружений та має 7 дітей від різних шлюбів, але незважаючи на це він знайшов ту саму Олесю Бацман, з якою понад 12 років разом - як познайомилось подружжя?