Шкуринки з кавуна можна використати на дачі: компостна яма, “гаряча” грядка, живильний горщик

Настала пора кавунів. Багато хто з задоволенням ласує запашною солодкою ягодою. От тільки кавунові кірки безжально викидаються на смітник. А цього ні в якому разі не можна робити.

Настала пора кавунів. Багато хто з задоволенням ласує запашною солодкою ягодою. От тільки кавунові кірки безжально викидаються на смітник. А цього ні в якому разі не можна робити. Дачники вже давно взяли на озброєння таке цінне добриво як кавунові кірочки. Для зелених насаджень це справжній скарб, що дозволяє суттєво покращити ґрунт.

Компостна яма

З кавунових шкуринок вийде відмінне добриво

Це найпростіший метод використання відходів із кавуна. Найпростіше складувати зелені кірки на купу. Зрідка перемішувати, а коли перегниють підсипати під кущики як добриво. Щоб процес ішов швидше, можете засипати компостну яму тонким шаром землі.

“Тепла” грядка

Тим, хто любить повозитися на городі, пропонуємо опанувати методику створення незвичної грядки. Викопайте траншею завглибшки 30 см і завширшки на 2/3 грядки. Валики землі викладіть по обидва боки земляної конструкції. На самий низ відправте кавунові відходи, зверху прикрийте їх іншими рослинними залишками. Третім шаром має бути солома, яка швидко розкладається.

Потенційне добриво обробіть сечовиною чи азотним засобом і додайте біологічний препарат. Мікрофлора, розкладаючись, мінералізуватиме органічні речовини. Тож грядка і вийде “теплою”. Місце засипання позначте чорним спанбондом, а за тиждень підніміть його і висаджуйте культурні рослини.

Живильний горщик

У кавуновій половинці висадіть рослинність

З половинки кавуна без м’якоті можете зробити ємність для висадки рослин. Пробийте в зеленій тарі дві дірочки цвяхом, засипте землею, полийте водою і висадіть щось не дуже вибагливе, наприклад, м’яту. Рослина чудово себе почуватиме, якщо отримуватиме регулярний полив, а рештки кавуна, розкладаючись, удобрюватимуть землю.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?