Всього 2 інгредієнти – клей і сода, і ваш посуд блищатиме, як новенький: жир і нагар розчиняться

Коли приходять гості – це радість. А коли вони йдуть, настрій різко погіршується, адже стіл завалений брудним посудом. Як упоратися з цією проблемою і вимити тарілки, не докладаючи особливих зусиль.

Коли приходять гості – це радість. А коли вони йдуть, настрій різко погіршується, адже стіл завалений брудним посудом. Як упоратися з цією проблемою і вимити тарілки, не докладаючи особливих зусиль.

Імітація посудомийної машини

Якщо кухня не обладнана машиною для миття посуду, велика кількість брудних кухонних аксесуарів може викликати розпач. Між тим усе дуже просто вирішується. Не потрібно мучитися з кожною тарілкою чи виделкою. Є спосіб, коли можна вимити все одним махом.

Не лякайтесь гори посуду

Поставте великий таз, залийте 5 літрів гарячої води. Додайте 3 ложки господарського мила, натертого на тертушці. Коли мийний засіб розчиниться, додайте у воду таблетку для миття в посудомийній машині.

Завантажте посуд у тару та йдіть відпочивати. За 10-20 хвилин повернетеся, а весь жир, бруд і залишки їжі вже відшарувалися від столового наряддя. Залишиться тільки прополоскати посуд під краном.

Застосовуємо клей

Брудні каструлі й сковорідки можна відчистити від застарілого жиру й накипу завдяки канцелярському клею. Знадобиться ще кальцинована чи звичайна сода. Зберіть увесь брудний посуд і складіть у великий таз. Влийте 0,5 мл клею і 0,5 кг соди.

Каструлі й пательні стануть як новенькі

Залийте теплою водою і перемішуйте до появи білих пластівців. Це означає, що почалася реакція. Залиште посуд у замочуванні на годину. Після цього легко за допомогою губки знімете весь бруд, що накопичувався роками. Залишиться тільки промити чистий посуд під проточною водою.

Не можна застосовувати очищення клеєм до блискучого посуду, а також з антипригарним покриттям чи пластиковими деталями.

Можете вдатися до кип’ятіння каструль і сковорідок. Тоді очищувальних засобів знадобиться менше – 100 мл клею та 100 г соди. Кип’ятити потрібно близько 10 хвилин.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?