Не викидайте пластикові пляшки: придадуться на дачі для поливу, створення клумби чи укриття

Пластикові пляшки заполонили увесь простір довкола нас. Їх так багато повсюди, що здається, невдовзі від цього сміття не буде куди подітися. Між тим ці зручні ємності можна з користю використовувати на дачній ділянці.

Пластикові пляшки заполонили увесь простір довкола нас. Їх так багато повсюди, що здається, невдовзі від цього сміття не буде куди подітися. Між тим ці зручні ємності можна з користю використовувати на дачній ділянці. Тож не поспішайте викидати використані пляшки на смітник. Вони ще послужать вам вірою і правдою.

Вертикальна клумба

Вертикальна клумба з пластикових пляшок

Якщо земельна ділянка маленька, і вся земля зайнята під городину, влаштувати клумбу можна просто на паркані. Прилаштуйте кілька пляшок до загорожі, засипте в них землю і висадіть насіння не дуже капризних квітів. Не забудьте попередньо зробити отвори в пластиковій тарі, щоб зайва вода витікала.

Крапельний полив

Економія води часто буває нагальною проблемою. Тож напоїти рослини можна під самий корінь з найменшими затратами живильної вологи. Зробіть у 2-літровій пляшці кілька отворів, вкопайте її углиб землі так, щоб горлечко залишилося назовні.

Крапельний полив за допомогою пластикових пляшок

За допомогою лійки наповніть тару водою і закрийте кришкою. Через отвори вона поступово виходитиме, зволожуючи городину постійно. Згодом кришку відкриєте, вставите лійку і доллєте ще.

Укриття

Укриття для саджанців із пластикових пляшок

Деякі рослини треба прикрити від птахів чи природних катаклізмів. У такому разі використовується пластикова пляшка. Відріжте горлечко, накрийте ніжний паросток і трішки прикопайте, щоб вітер не звалив пляшку.

Садові прикраси

Садові прикраси з пластикових пляшок

Якщо увімкнути трішки фантазії, то звичайні пластикові пляшки перетворяться на справжні шедеври. Достатньо вирізати різні фігурки, пофарбувати їх у яскравий колір і вивісити в саду. Отак сміття перетвориться на корисну й естетичну річ.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?