Собака робить шкоду й гризе меблі та взуття? Чи можна зарадити подібній проблемі: є кілька дієвих лайфхаків

Собачники часто потерпають від домашніх улюбленців, які псують усе довкола. Особливо шкода погризених меблів, адже вони коштують немалих грошей. Чи можна відучити пса робити подібну шкоду?

Найчастіше подібним грішать цуценята. Не встигли залишити маля саме у квартирі, як повернувшись, уже застали повний бедлам. Подібних вчинків спускати годованцю не можна. Треба поступово привчати собаку до порядку.

Покарання

Якщо ви вранці пішли на роботу, а ввечері повернувшись, застали погризені ніжки столу і комп’ютерні дроти, знайте: карати пса вже занадто пізно. Він не втямить, за що ви його лаєте. Покарання має надходити собаці безпосередньо під час здійснення злочину. Тільки в такому разі пес може усвідомити, що гризти меблі – це погано.

За погризені меблі треба карати

Маленьких цуценяток можна потріпати за холку, щоб втямили, що таке погано. Дорослий пес подібні рухи сприйме як приниження і може дати відсіч, вчепившись у руку зубами. У такому разі краще дати команду “місце”, “лежати” чи “сидіти”, не дозволяючи рухатися до 10 хвилин. Щойно пес намагається поворухнутися, гукнути: “не можна”, “фу” або “ти покараний”.

Іграшки

Дієвим методом відволікання цікавості від меблів є застосування іграшок. Їх у собаки має бути багато. При цьому зважте, що вони швидко набридають. Тож одні треба ховати на кілька днів, а потім заміняти на інші.

Відвертайте увагу собаки

Песику буде видаватися, що він отримав новий предмет. Злісних порушників, яким байдуже до іграшок, а хочеться дістатися до обшивки дивану, можна залишати на час відсутності господарів у вольєрі чи клітці.

Засоби відлякування

Відбити бажання гризти меблі можна, застосувавши спрей, в який додається синтетичний перець. Його смак не сподобається собаці, і він більше ніколи не наважиться спробувати ніжку стільця на смак.

Та якщо минуло 2 тижні, а годованець продовжує точити зуби об домашні предмети, доведеться обробити спреєм не лише меблі, але й взуття, плінтуси, портьєри. Електричні дроти бажано про всяк випадок сховати в тунель, кімнатні квіти підняти на недосяжну для пса висоту, а взуття на ніч перекладати в тумбочку.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?