Лисицю, панду чи сурікат вам не вдасться приручити: краще не заводити таких тварин удома

В принципі, законом не забороняється утримувати вдома екзотичних тварин. От тільки є вимога – створити умови відповідно до особливостей годованця. Все ж деякі види краще обходити десятою дорогою.

Мода на екзотичних тварин шириться теренами України. Не всі любителі надзвичайної фауни в курсі, що єноти, їжаки, лисиці мають утримуватися в належних умовах, отож можна отримати не лише штраф, але навіть відправитися за ґрати.

При цьому людина має мати на руках дозвіл від Міністерства захисту довкілля. Та навіть якщо отримали папірець, тричі подумайте, перш ніж заводити деякі види тварин. Ні до чого хорошого це не призведе.

Червона панда

Червона панда

Ці тварини визнані такими, що зникають. Краще дивитися на них у зоопарку. Панда потребуватиме спеціальної дієти. Якщо від неї відхилитися, тварина може померти.

Сурикат

Сурикат

Принісши тваринку додому, забудете про спокій. Сурикати багато рухаються і зчиняють шум. При цьому меблі будуть невдовзі безнадійно зіпсовані.

Тушкан

Тушкан

Не слід витрачати гроші на цього гризуна, оскільки ви ніколи не зможете його приручити. За першої ліпшої нагоди він усе-таки накиває п’ятами.

Дика лисиця

Дика лисиця

Одомашнити лисицю не зможете ніколи. Це не собака. Навіть представник виду, придатного для утримання у квартирі, не дасть вам спокою. Звір кричатиме, нападатиме на людей, розповсюджуватиме по житлу неприємний запах.

Жаба-ага

Жаба-ага

Навіть тераріум не надасть гарантій, що земноводне не випустить отруту. На руки тваринку брати категорично забороняється. Якщо вдома живуть коти, собаки, є дітлахи, краще відмовтеся від подібної покупки від гріха якомога далі.

Летюча миша

Летюча миша

Ці милі створіння доволі агресивні та не йдуть на контакт із людьми. Причому утримання таких звірків перебуває під забороною, оскільки вони вписані в Червону книгу.

Нові статті

Схожі статті

“Я була залежна від нього”: 35-річна Ксенія Мішина розповіла, якими були її стосунки з першим чоловіком

Ксенія Мішина має сина Платона, якого народила від свого першого коханого, але стосунки були не тривалими та вони розійшлись. Що відомо про першого чоловіка акторки?

Був тричі одружений та має 7 дітей: Дмитро Гордон розповів, як познайомився з дружиною Олесею Бацман

Дмитро Гордон тричі був одружений та має 7 дітей від різних шлюбів, але незважаючи на це він знайшов ту саму Олесю Бацман, з якою понад 12 років разом - як познайомилось подружжя?

Дивна блузка, беретик і яскравий макіяж: Андрій Данилко показав, як змінювався образ Вєрки Сердючки з 90-тих

Вєрка Сердючка здобула шалену популярність завдяки своєму комічному образу, який одразу підкорив публіку, але що змінились з часів 90-тих років?

“Напевно, настав час”: Олена Віницька зізналась, що розлучалась з чоловіком аж на 2 роки і назвала причину

Екс-учасниця жіночого тріо Олена Вінницька вперше зізналась, що мала з чоловіком Сергієм Большим кризу та розлучалась на два роки - що сталося між подружжям?