Ваш смартфон прослуховують: як переконатися, що це саме так і чи можна уникнути подібного неподобства

Смартфони стали невіддільними атрибутами сучасного життя. В них зберігається купа особистих файлів. Тому дуже не хочеться, щоб ці дані потрапили на очі стороннім людям. Як переконатися, що телефон не прослуховується?

Кожен смартфон містить цілі кілобайти різноманітної інформації. Це і фото- та відеоматеріали, і документи, і банківські сервіси, і навіть розваги. Тому власнику гаджета дуже не хочеться, аби щось із цього стало надбанням сторонніх людей.

Виявляється, визначити, чи прослуховується телефон можна доволі легко, а за необхідності й відключити подібну функцію. Наберіть *#21# та дізнайтеся, чи переадресовуються ваші телефонні дзвінки та СМСки на інші номери.

Телефонного шпигуна можна виявити

Якщо так, то ви можете дізнатися на які саме. Скористайтеся кодом *#62# (андроїд) чи *#67# (айфон), щоб виявити номер таємного шпигуна. Тепер настав час заблокувати подібне неподобство.

Подібну функцію підтримують далеко не всі телефони. Дізнатися про можливість блокування вашим гаджетом можете за номером *#33#. А комбінація *#002# надає можливість вимкнути переадресацію.

Інші способи шпигунства

Звісно, блокування переадресації не є 100%-ою гарантією від шпигунів. Вони можуть скористатися й іншими методами прослуховування вашого телефону. На смартфон може бути встановлена фонова програма, що відстежуватиме всі ваші дії.

Ставтеся розважливо до встановлення застосунків

Свідчити про прослуховування й запис телефонних розмов можуть також різні сторонні звуки під час розмови, зокрема, поява гудків, клацання, відголос. Якщо телефон став дуже швидко розряджатися, не виключено, що дані з нього передаються на зовнішній сервер.

Тож про всяк випадок не патякайте зайвого у телефонному режимі, користуйтеся закритими месенджерами й дуже обережно встановлюйте застосунки, аби не натрапити на телефонних шпигунів.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?