Кілька способів заморозки болгарського перцю на зиму: підійде для будь-яких зимових потреб

У кого на кухні є холодильник з великою морозильною камерою, можна робити заготовки овочів на зиму, не вдаючись до консервації. Зокрема, є можливість заморозити болгарський перець.

Щоб завжди мати під рукою корисний овоч, обирайте солодкі м’ясисті перчини, бажано червоного кольору. Для початку їх слід вимити, відрізати хвостики й вирізати насіння. Ще раз сполосніть болгарський перець під краном і виставте розрізом донизу, щоб волога повністю випарувалася.

Пірамідка

Укладати до морозилки овочі можна різними способами. Наприклад, взяти цілі перчини та скласти одна в одну, щоб зекономити місце. Щоб взимку можна було легко їх роз’єднати, перемежуйте шматочками поліетилену.

Заморожені цілі перці

Перекладіть пірамідку з перців до пакета для заморожування, випустіть повітря й відправте до морозилки. Заморожені таким чином перці можете фарширувати, коли заманеться.

Шматочки

Розріжте обчищені, вимиті та висушені перчини навпіл. Кожну половинку ще раз розділіть надвоє. Далі можете зробити тонкі смужки чи кубики. Складіть нарізку до пакета і заморозьте.

Перець шматочками

За кілька годин дістаньте пакет для заморожування і струсніть. Таким чином скибочки перцю не злипнуться, а перебуватимуть окремо одна від одної. За необхідності легко від’єднаєте рівно стільки, скільки потрібно.

Фаршировані

За бажанням і наявності часу можете зробити напівфабрикати, нафарширувавши перці й заморозивши. Тоді за потреби дістанете кілька штук, розігрієте і швиденько повечеряєте. Фаршируйте або сирі перці фаршем із рисом, або пробланшовані в окропі, щоб перчини пом’якшали, і їх було легше наповнити начинкою.

Фарширований перець

Складіть заготовлені перці у пакет для заморожування, щільно закрийте й відправте до морозилки. Взимку можете діставати й тушити.

Нові статті

Схожі статті

Стала другою матірʼю: чоловік Руслани Писанки Ігор Ісаков показав сина, якого вона виховувала, як рідного

Чоловік Руслани Писанки Ігор Ісаков, з яким вона прожила в законному шлюбі 10 років, до самої своєї смерті – має сина від першого шлюбу. Він розповів, як Руслана ставилась до хлопця.

Не холостяк, як думають всі: 50-річний Олексій Суханов розповів, хто є його обраницею і чим вона займається

Ведучий Олексій Суханов був одружений, але розлучився понад 8 років тому, незважаючи на це чоловік вже знайшов нову обраницю - хто вона така та як виглядає?

“Мої діти вдома”: Марічка Падалко не стримала емоцій від зустрічі з молодшою донькою, яку не бачила 1.5 роки

Телеведуча Марічка Падалко поділилась у соцмережах емоціями з приводу повернення додому молодшої доньки Катрусі. Дівчина не була вдома 1.5 роки і за цей час встигла наздогнати зіркову маму у зрості.

Закуска на всі випадки життя: як приготувати кабачки по-корейськи – розлетиться за 10 хвилин з вашого столу

Нереально смачна закуска на будь-яку пору року з простих інгредієнтів - ви будете в захваті: як приготувати кабачки по-корейськи. Покроковий рецепт.